Sport

Lider nou şi fără milă

CSM Rm. Sărat e singura echipă din primele trei eşaloane fără gol primit

Încep să se cam limpezească lucrurile în Seria a 2-a a Ligii a 3-a, cel puţin la vârf, unde s-au instalat deja detaşat primele patru echipe, care vor trece, cu maximă probabilitate, în play-off la finalul sezonului regulat.

După etapa din week-end, Metalul este noul lider al seriei, prelunând şefia clasamentului, tot la golaveraj, de la rivalii locali de la CSM Rm. Sărat, după victoria la scor reuşită pe sintetic, împotriva ultimei clasate, Dacia Brăila. CSM Rm. Sărat a rămas în continuare în coasta trupei lui Vali Stan, cu o performanţă remarcabilă în primele şase etape, în timp ce Voinţa Limpeziş a cedat un nou meci la scor.

METALUL BUZĂU – DACIA BRĂILA 9-1 (5-0)

Ploaie de goluri pe sintetic, unde Metalul n-a avut deloc milă de o echipă rătăcită în acest eşalon, fără nicio busolă după retrogradarea din eşalonul secund. Previzibil, antrenorul Vali Stan a ales ca în acest meci să dea şanse mai multe unor jucători care au evoluat mai puţin în primele etape, dar asta nu s-a văzut deloc în exprimarea din teren, şansa titularizării posibil să-i fi motivat şi mai tare pe cei aleşi.

Jocul, fără istoric, iar golurile au tot curs în poarta brăilenilor, 9 în total, un festival ofensiv deschis de puştiul Antonio Marcu (18), continuat de  Marius Tudorică (64), Paul Batin (25, 28, 57), Adrian Moldovan (36), Marius Cocîrlă (63) şi finalizat de “dubla” lui Cristian Onţel (67, 81). Valentin Robu (59) a amintit că şi Brăila mai este, cumva, pe teren. Graţie golaverajului, Metalul i-a luat prim-planul Râmnicului şi a trecut în fruntea clasamentului, postură din care o va întâlni, etapa viitoare, sâmbătă, în deplasare, pe Sporting Lieşti.

METALUL: Mihăescu – Dumitru, Ghinga (46 D. Stan), Bobaru, Puiu –  Enache (58 Onţel), Târşa, Tudorică (58 Antone), Marcu – Batin (58 Bardaş), Ad. Moldovan (58 Cocîrlă). Antrenor: Vali Stan

DINAMO BACĂU – CSM RM. SĂRAT 0-2 (0-0)

CSM Rm. Sărat şi-a continuat parcursul de excepţie în deplasare, unde a obţinut o nouă victorie, 2-0 (0-0), pe terenul lui Dinamo Bacău, ambele reuşite aparţinându-i lui Mădălin Socol (64, 82). Mai mult de atât, râmnicenii continuă să rămână cu poarta intactă de startul sezonului, portarul Costel Toader ajungând la 540 de minute de invincibilitate în actualul campionat. De altfel, CSM Rm. Sărat este singura echipă din primele trei eşaloane fără gol primit!

„Suntem acolo unde merităm şi când spun asta mă refer la modul în care ne pregătim, seriozitatea, munca şi disciplina fiind meniul zilei antrenament de antrenament. Dar vom continua cu modestie şi orice joc îl organizăm doar la victorie indiferent de adversar, iar faptul că nu am primit niciun gol în șase etape se datorează faptului că suntem preocupaţi mai mult de a ataca şi nicidecum de a ne apăra. Vinerea viitoare avem o altă luptă grea de dus,  dar cred mult în grupul nostru şi sper ca diferenţa să o facă al 12-lea jucător, adică spectatorii râmniceni pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare! Acesta fiind şi obiectivul nostru nr. 1, să-i aducem la stadion şi să prezentăm un spectacol sportiv atât pentru ei, cât şi să fim un model pentru tinerii fotbalişti ramniceni!”, a spus antrenorul Marius Tîrîlă. Derby-ul etapei a 7-a se joacă, aşadar, vineri, de la 15.00, pe Municipalul râmnicean, între CSM şi Aerostar Bacău.

CSM FOCŞANI – VOINŢA LIMPEZIŞ 6-1 (3-1)

Numai de o echipă care vrea în play-off şi, mai apoi, în Liga a 2-a, nu avea nevoie Voinţa Limpeziş, după două etape la rând – victorie cu Brăila şi remiză la Lieşti -, în care care elevii lui Marius Musceleanu începuseră să respire normal. CSM Focşani n-a avea cum să fie ocolită, iar duelul de pe Milcov s-a terminat cu campioana Buzăului zdruncinată rău.

Voinţa Limpeziş a cedat cu scorul de 1-6 (1-3), singura reuşită a oaspeţilor aparţinându-i lui Alexandru Lemnaru, în penultimul minut al primei reprize. Sâmbătă, brăilenii de la Ianca vor fi oaspeţii campioanei, într-un meci care va începe la ora 15.00, ora de start şi a meciurilor de la Rm. Sărat şi Lieşti.

 Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 6-a

 • Aerostar Bacău – Unirea Braniştea 4-1
 • CSM Focşani – Voinţa Limpeziş 6-1
 • Viitorul Ianca – Sporting Lieşti 1-1
 • Metalul Buzău – Dacia Brăila 9-1
 • Dinamo Bacău – CSM Rm. Sărat 0-2

Clasament

 1. METALUL 16 p
 2. Rm. Sărat 16 p.
 3. Focşani 13 p.
 4. Aerostar 13 p.
 5. Braniştea 7 p.
 6. Ianca 7 p.
 7. Lieşti 6 p.
 8. Limpeziş 4 p.
 9. Dinamo Bacău 3 p.
 10. Brăila 0 p.

Articole similare