Educație

FOTO / Liceul Tehnic, decorat cu Ordinul „Meritul pentru învățământ” în grad de Cavaler

Momente emoționante s-au petrecut astăzi la Liceul Tehnic Buzău. Unitatea de învățământ buzoiană, care a sărbătorit recent 50 de ani de existență,  a primit Ordinul „Meritul pentru învățământ” în grad de Cavaler. Distincția i-a fost acordată în pragul aniversării Zilei Naționale a României ,„în semn de apreciere pentru rezultatele importante obținute în procesul de formare intelectuală și umană a tinerelor generații, demonstrând astfel calitatea învățământului preuniversitar românesc”.

Vestea a fost dată de directorul adjunct al unității de învățământ, Robert Harabagiu, în fața părinților și elevilor, care au aplaudat furtunos și au filmat cu telefoanele mobile momentul în care conducerea a dat citire articolului prin care se conferă acest titlu liceului. Directoarea Corina Moise Poenaru a spus la rândul său celor prezenți: „Azi am scris istorie!”. Ea a fost completată de directorul adjunct: „Trăim aceste momente foarte importante în istoria Liceului Tehnic, o recunoaștere a ceea ce se întâmplă aici, în 50 de ani de existență”.

Imediat după ce a făcut anunțul, directorul adjunct a postat pe pagina sa de socializare câteva gânduri care sunt adresate colegilor care au contribuit la ridicarea standardelor în unitatea de învățământ, primarului Constantin Toma care acordă un sprijin neprețuit liceelor tehnice din Buzău. Iată ce a scris directorul Robert Harabagiu:„ Distincția reprezintă o dovadă a angajamentului constant al Liceului Tehnic Buzău în promovarea educației de calitate și a inovației în domeniu. Prin inițiativele desfășurate de-a lungul timpului, Liceul Tehnic Buzău a demonstrat nu doar competența și profesionalismul personalului didactic și al elevilor, ci și abilitatea de a se adapta cerințelor și standardelor europene.

Această distincție onorează eforturile conjugate ale întregii echipe a Liceului Tehnic Buzău, precum și parteneriatele fructuoase încheiate cu instituții educaționale și organizații europene.

Ne mândrim că am fost selectați să primim această înaltă distincție și suntem hotărâți să continuăm să oferim elevilor noștri o educație de calitate, axată pe inovație și adaptabilitatea la cerințele societății moderne. Mulțumim Președintelui României, domnul Klaus Johannis, pentru recunoașterea eforturilor noastre și pentru aprecierea adusă contribuției noastre la dezvoltarea educației în România.

Activitățile implementate în cei 50 de ani de la înființare au consolidat parteneriatele internaționale ale școlii, evidențiind Liceul Tehnic Buzău ca un model de excelență în cadrul proiectelor europene de educație și formare.

Liceul Tehnic Buzău reafirmă angajamentul său continuu în promovarea standardelor înalte în educație și în pregătirea elevilor pentru a deveni cetățeni activi și competitivi într-o societate globalizată.

Liceul Tehnic Buzău își exprimă recunoștința față de domnul primar Constantin Toma pentru sprijinul constant acordat învățământului tehnic și continuă să se angajeze în oferirea unui învățământ de calitate și în promovarea excelenței în educație”, a scris directorul adjunct pe pagina sa de socializare imediat după ce a făcut anunțul”.

Propunerea  acordării acestei distincții Liceului Tehnic a fost făcută de Ministrul Educației la recomandarea ANPCDEFP departament mobilități VET. Decretul unic a fost semnat de președintele României, Klaus Iohannis, și contrasemnat de premierul Marcel Ciolacu.

Conform Legii 29/2000, Ordinul Meritul pentru Învățământ (în grad de Mare Ofițer, Comandor, Ofițer și Cavaler) este o decorație care se poate acorda cetățenilor români sau străini, personal didactic, de cercetare științifică și alte categorii de personal, care au merite deosebite în dezvoltarea învățământului de diferite tipuri, niveluri și forme de organizare și în cercetarea științifică sau au contribuit la strângerea legăturilor dintre instituțiile de învățământ din străinătate și cele din România. Instituțiile și unitățile de învățământ de prestigiu din țară sau din străinătate, care au o vechime de cel puțin 50 de ani, pot fi decorate, în mod excepțional, cu Ordinul Meritul pentru Învățământ.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker