ActualitateEducație

Liceul Tehnic Buzău, premiat pentru reușitele din proiectele europene

Liceul Tehnic Buzău  a obținut titulatura de „Școală Europeană” pentru perioada 2022-2025. A reușit să acceseze peste 2.000.000 euro  din fonduri europene, și să realizeze 18 proiecte cu finanțare europeană. Și la fel de important, dacă nu și mai important, este faptul că la aceste proiecte au fost implicați 671 elevi, care au participat la stagii de pregătire practică în Portugalia.

Pe lista celor  90 de școli câștigătoare la nivel națională, alături de Liceul Tehnic Buzău se mai află Școala Gimnazială nr. 7 din municipiul Buzău, Școala Gimnazială Măgura. De asemenea, în județul Buzău mai dețin această titulatură școlile și liceele care și-au depus candidatura și au câștigat la edițiile anterioare.

Certificatul de „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de 3 ani. După aceea, şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. „În mod excepțional, în condițiile întreruperii din perioada 2020 – 2021, valabilitatea certificatelor <Școală Europeană> obținute de unitățile de învățământ la edițiile din 2017, 2018 și 2019 este de 5 ani”, anunța ministerul Educației în luna martie.

Articole similare