Administrație

Liberalii de la Cozieni şi-au tras firmă de consultanţă pentru alegerile locale

Chiar dacă primele alegeri, din lunga listă electorală a anului în curs, sunt cele europarlamentare, programate în luna mai, în teritoriu sunt multe exemple în care pregătirile pentru alegerile locale sunt cele care prezintă interes. În cazul comunei Cozieni, alegerile pentru un nou mandat de primar par să capete o aură de emancipare, din moment ce lista candidaţilor la Primărie ar putea fi completată de un fost fiu al satului, actualmente cu ocupaţii în Bucureşti. Acesta şi-a anunţat intrarea în cursa electorală cu o primă ofertă, considerată de efect, propunându-le localnicilor să devină membri ai unei organizaţii civice – Asociaţia pentru Dezvoltarea Comunei Cozieni, cu un interes direct şi onest: „Din dorința unor oameni inimoși pentru ca locuitorii comunei să nu mai stea la mâna politicului atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor”.

De altfel, demersul este devoalat pe reţelele social-media, zonă din care întreprinzătorul, pe nume Robert Şomoiag, promite „o schimbare bună, așa cum nu a mai existat”. De asemenea, îşi anunţă viitorii conlocuitori – deocamdată, abia şi-a rezolvat mutaţia – că va veni cu „o făclie de speranță nu luminează atât cât ar trebui în acest întuneric din zilele noastre, dar mai multe făclii vor crea acea lumină care va învinge negura nopții apuse asupra comunei Cozieni, de prea mult timp”. Ce atrage atenţia, dincolo de mesajele de întâmpinare, este faptul că potenţialul candidat, cu adeziune declarată la doctrina liberală, promite locuitorilor comunei Cozieni că va aduce proiecte.

La o sumară documentare jurnalistică, aflăm că întreprinzătorul politic administrează o firmă de consultanţă, ale cărei performanţe sunt determinate de o cifră de afaceri de 20.000 de lei, adică 200 de milioane de lei vechi. Asta după ce, se spune, a mai încercat alte câteva joburi, tot în zona selectă, dar dură, a mediului de afaceri bucureştean. Cât despre filonul electoral local, s-ar părea că „bucureşteanul” liberal de Cozieni va trebui să pună osul la muncă, pentru că nu-i va fi suficient bazinul electoral ce-l va prelua de la candidatul liberal istoric – medicul veterinar, care nu obţinea mai mult de 80-90 de voturi, la fiecare scrutin.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker