Sport

De la Gloria, la… Gloria

Radu Moldovan va pleca, foarte probabil, la Bistrița

Confirmarea lui Pablo Morel ca principal al Gloriei mută piese importante din staff-ul echipei. Secundul Radu Moldovan și-a găsit, se pare, un nou angajament, tocmai la echipa cu care Gloria a jucat etapa trecută, Bistrița. Moldovan nu va activa ca secund, ci ca antrenor al echipei de tineret, dacă tratativele vor fi duse la bun sfârșit.

Foarte probabila reîntoarcere în Ardeal  a fost deconspirată chiar la conferința de presă de după meci, actualul secund al Gloriei fiind întrebat, fără ocolișuri: „Când o să începeți să antrenați echipa de tineret a Bistriței?”. „Nu știu. Deocamdată, suntem încă în tratative. Cât de curând…ce să zic?”, a replicat Moldovan.

Radu Moldovan a fost unul dintre cei mai longevivi antrenori ai Bistriței, fiind în echipă cu Horațiu Pașca mai bine de cincisprezece ani, atât la echipele de junioare ale grupării ardelene, cât și la CS Gloria. La un moment dat, a condus din postura de interimar inclusiv echipa mare, după ce Horațiu Pașca fusese demis.

După accidentarea lui Daniel Anca, sub bagheta actualului secund, Gloria a făcut câteva meciuri bune, inclusiv în întâlnirile pierdute, cu CSM București și Dunărea Brăila. Evident, nu putem ști dacă planul tactic a fost conceput de ardelean sau de principalul Daniel Anca. În orice caz, cel puțin pe faza de atac, Buzăul chiar a „desenat” bine, etalând în destule rânduri o partitură modernă, în care erau folosite toate jucătoarele din teren, inclusiv extremele. Din păcate pentru Gloria, lucrurile nu au ieșit bine în acest campionat, singura variantă pentru a mai cosmetiza acest sezon fiind Cupa României. O competiție în care traseul Buzăului depinde enorm și de norocul (sau ghinionul) tragerilor la sorți.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker