Sport

Liber la antrenamente și la Liceele cu Program Sportiv și la Cluburile Sportive Școlare! Ce se întâmplă la Buzău

Liceele cu Program Sportiv și Cluburile Sportive Școlare își pot relua activitatea, întreruptă în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru aceste entități, subordonate Ministerului Educației și Cercetării, măsurile de relaxare adoptate începând cu data de 1 iunie și, mai apoi, cu 15 iunie, care permiteau reluarea antrenamentelor sportivilor în aer liber și chiar în săli, cu respectarea unor măsuri stricte de siguranță sanitară, nu au putut fi aplicate. Tinerii sportivi de la liceele cu program sportiv și cluburile sportive școlare, au avut interzis de la orice activitate sportivă în această perioadă. Luni, însă, au primit o veste bună! Ministerul Educației și Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităților specifice și în aceste unități de învățământ. Astfel, începând cu data de 29 iunie, vor putea fi reluate activitățile sportive (antrenamente/ participare la competiții oficiale) cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății 619/1077 din 12 iunie. „Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Au fost multe discuții referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui dialog deschis cu MTS, se vor concretiza câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunța curând”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. „Deschiderea CSS și a LPS a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas! Sunt sigur că și colegii de la MEC vor reuși să gestioneze foarte bine această situație, la fel de bine cum au reușit să organizeze desfășurarea în siguranță a examenelor de evaluare națională și bacalaureat pentru sutele de mii de copii”, a spus și ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Cătălin Cighir

LPS decide luni strategia În urma anunțului M.E.C., și cele două structuri buzoiene de profil și-au conturat strategia de urmat. La Liceul cu Program Sportiv este programată o ședință de catedră lunea viitoare, după care vor fi anunțate procedurile revenirii la antrenamente a sportivilor. „Am întocmit deja un protocol ce va fi respectat cu strictețe. Luni, vom avea o ședință de catedră, când fiecare va hotărî ce va face. După 15 iulie, eu zic că sportivii noștri se vor întoarce la antrenamente, dar, repet, vor fi niște reguli stricte, de la care nu ne vom abate. Nu vom risca nimic în ceea ce privește sănătatea copiilor!”, a declarat, pentru OPINIA, directorul LPS Buzău, Cătălin Cighir.

Gabriel Nicolau

CSS începe cu sportivii de top Un plan pentru următoarea perioadă, după anunțul de la M.E.C., a fost întocmit și la Clubul Sportiv Școlar. Aici, prioritate vor avea sportivii de top, cei care reprezintă clubul în competiții de ni vel înalt. Este vorba de cei de la gimnastică, unde Iustin Mihai, sportiv de lot național, și Andrei Oncescu vor fi printre primii care își vor putea relua antrenamentele. „Pentru început, ne vom asigura că activitatea va începe în cele mai sigure condiții la gimnastică, e un sport în care trebuie să intri în sală, să lucrezi la niște aparate, condițiile sunt foarte stricte și nu vrem să ne asumăm niciun risc!”, a declarat, pentru OPINIA, directorul CSS Buzău, Gabriel Nicolau. La secția atletism, întrucât se va lucra în aer liber, condițiile sunt mai relaxate. La secțiile baschet și volei, o decizie privind revenirea la antrenamente se va lua în următoarea perioadă.

Articole similare