Economic

Lentilele de contact pentru copii. Avantajele lentilelor zilnice pentru începători

Lentilele de contact la copii - de când pot fi folosite?

Purtarea lentilelor de contact necesită respectarea unor condiții stricte de îngrijire pentru evitarea aparițiilor înfecțiilor oculare. Lentilele de contact sunt sigure, deoarece producătorii lor le-au creat astfel încât să elimine o serie de simptome neplăcute, cum ar fi iritația, senzația de uscăciune oculară, acțiunea agresivă a agenților patogeni sau alte cauze care ar putea impacta negativ asupra sănătății funcției vizuale.

În cazul copiilor, ochelarii de vedere și lentilele de contact sunt cele mai potrivite metode pentru a le corecta vederea. În ultimii ani, medicii oftalmologi îi incurajează, din ce în ce mai mult, pe părinți, să opteze pentru lentilele de contact atunci când vine vorba de corectarea unor afecțiuni curente precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul, afecțiuni cu care copiii lor au fost recent diagnosticați.

Lentilele de contact la copii – de când pot fi folosite?

Din cercetările recent realizate de către experții în oftalmologie, rezultă că cei mici sunt candidați cerți pentru purtarea lentilelor de contact. Aceștia sunt personalități cu o viață activă, implicați în numeroase activități extrașcolare, iar ochelarii se dovedesc, în aceste condiții, o alege neconvenabilă pentru activitățile recreative.

Majoritatea copiilor sunt motivați și determinați să aleagă o variantă practică de corectare a vedere. De aceea, ei pot respecta, cu ușurință, indicațiile și recomandările medicului oftalmolog. Ei sunt capabili să manevreze cu grijă lentilele de contact, fie că sunt sau nu supravegheați, iar acestea din urmă le aduc beneficii considerabile.

În ceea ce privește vârsta de la care copiii iși pot începe ”aventura” purtării lentilelor de contact, nu există nici cea mai mică interdicție și nici o vârstă minimă potrivită pentru ca aceștia să înceapă să poarte lentile de contact. Singura condiție este ca aceștia să fie capabili să aibă grijă singur de lentilele sale, să dispună îndemânarea necesară pentru a le manevra corect și să le poată îngriji și curața în fiecare zi. De altfel, studiile și experiența experților în oftalmologie au relevat faptul că până și un copil de 8 ani poate fi capabil să aiba singur grijă de perechea sa de lentile de contact, și astfel, să își înceapă aventura în această direcție.

În plus, odată ce încep să poarte lentile de contact, specialiștii au ajuns la concluzia că cei mici devin mai responsabili cu igiena, așa încât să nu poarte lentilele de contact mai mult timp decât este recomandat. Odată ce părinții, împreună cu copiii, aleg să facă trecerea de la ochelarii de vedere la lentilele de contact, un aspect foarte important de care trebuie să ținem cont este ca cel mic să învețe rapid, sub îndrumarea unui specialist, manevrarea corectă a lentilelor de contact. Odată de aceste obiceiuri sunt greșit deprinse în copilărie sau adolescență, este foarte greu să mai poată fi schimbate la maturitate.

Lentile cu inlocuire zilnica: o solutie eficienta pentru incepatori

Lentilele de contact cu înlocuire zilnică sunt cea mai eficientă și practică alternativă la ochelarii de vedere pentru pacienții incepatori, aflați la prima pereche de ochelari.

Marele lor avantaj este caă dintre toate tipurile de lentile de contact, cele de unică folosință sunt cele mai sigure și cele mai ușor de folosit de către începători.

Spre deosebire de lentilele cu purtare zilnică (12h), lentilele cu purtare extinsă (12/24h) sau lentilele cu purtare continuă (24/24h), lentilele de unică folosință se pot purta o singură dată, timp de 8–24h, fără să dormi cu ele.

Lentile de unică folosință nu necesită întreținere. Lipsa necesității de a le întreține și a le dezinfecta, face ca aceste lentile să fie recomande mai ales noilor purtători sau persoanelor care nu au timp sau posibilitatea de a le întreține in mod corespunzator, precum turiștii, sportivii sau copiii. La fiecare purtare se folosește o lentilă nouă, sigilată și sterilă, ce oferă un confort sporit față de o lentilă ce a fost purată deja 2–3 săptămâni.

Așadar, chiar dacă poate părea un obicei complicat pentru începători, purtarea lentilelor de contact îți poate ușura viața considerabil. Asta mai ales dacă se urmează pașii necesari pentru achiziționarea lor potrivită si după ce te-ai obișnuit cu aplicarea și îngrijirea lor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker