joi, 04 iunie 2020

Legătura dintre Mihaela Runceanu, Mădălina Manole și Laura Stoica – triunghiul tragic

Trei artiste, trei prietene, trei destine tragice! Este vorba despre buzoianca Mihaela Runceanu, Laura Stoica și Mădălina Manole, fiecare dintre ele sfârșind înainte de a povesti la bătrânețe despre succesul și pasiunea lor pentru muzică. Prima a sfârșit ucisă în propria locuință, a doua a murit într-un accident auto, iar cea de-a treia s-a sinucis din motive neelucidate nici până în ziua de azi.

Potrivit unui articol pu­blicat de ziariștii de la ,,Adevărul” cele trei s-au întâlnit în situații diferite pe scenă, însă prietenia strânsă a fost între Laura și Mădălina, iar Mihaela a fost profesoara Madălinei. Se spune că în prima zi când a devenit eleva școlii Populare de Arte, Mădălina Manole, în anul 1982, a fost întrebată de profesoara Mihaela Run­ceanu: „Unde este Diva de la Otopeni?”. Era vorba despre Mădălina Manole, cea care s-a numărat printre elevele preferate ale Mihaelei Runceanu, care a sfârșit tragic, într-o noapte de noiembrie în 1989, ucisă în garsoniera sa din Capitală. Tânăra „Divă de Otopeni” lucra la aeroport pe vremea aceea, ca și controlor auxi­liar de trafic. Descoperită de Mihaela Runceanu, Mădălina a devenit cunoscută în 1988, când a participat la Festivalul „Mamaia” cu piesa „Un om sentimental”, compusă de Șerban Georgescu, cel care avea să-i devină soț.

Devenită una dintre cele mai cunoscute artiste ale anilor ’90, Mădălina Manole era în topurile vremii alături de prietena sa Laura Stoica, artistă care a murit într-un teribil accident de mașină, în martie 2006. Abia își găsise fericirea alături de iubitul său cu care urma să se căsătorească. Asta după ce ani de zile trăia depresia „conului de umbră” în ceea ce privește cariera. Moartea sa a fost, la vremea aceea, un șoc pentru lumea artistică românească.

Pe de altă parte, dispariția „Fetei cu părul de foc” a lăsat fără cuvinte întreaga suflare artistică „de școală veche”. „Șocul este la fel de mare ca la Laura ­Stoi­ca. Atunci însă a fost un tragic accident. Acum nu înțelegem de ce ar fi făcut asta. Era un om echilibrat psihic. Suntem muți cu toții. Mădălina cântă acum alături de profesoara Mihaela Runceanu și de prietena sa Laura Stoica”, a spus, în momentul în care a aflat vestea morțiii Madălinei, artistul Aurelian Temișan.

loading...
error: Content is protected !!