luni, 25 mai 2020

Lecții de chitară, cort de lectură, ateliere de creație și concert, în Foișorul din Crâng 

Eveniment inedit organizat în acest week-end în Parcul Crâng. Duminică, 16 iunie, începând cu ora 16,00, buzoienii – copii, părinți sau pur și simplu oameni pasionați de artă – sunt invitați să petreacă o după-amiază în natură, înconjurați de prieteni, cărți, fotografii și mu­zică, în Foișorul din Crâng.

Este vorba despre o acțiune inițiată de organizația non-guvernamentală Interact Buzău care continuă, după aproape patru ani de la înființare, să pună la cale activități culturale la baza cărora se află liceenii. Clubul nu este altceva decât o echipă de tineri cu idei, cu viziune și cu multă dorință de a face bine.

„Pentru că vacanța de vară nu putea să înceapă altfel decât cu Interact, weekendul acesta membrii clubului organizează cea de-a doua ediție <Mai CitEȘTI?>, care, încet-încet, devine tradiție. Cele câteva sute de cărți care așteaptă pe oricine este atras de literatură se vor afla la standurile amplasate în Foișor. Peste 70 de fotografii ale celor mai buni fotografi buzoieni vor fi expuse în jurul Foișorului. În plus, echipa media Interact promite să suprindă toate momentele inedite. Pentru copii, vor fi pregătite diverse ateliere de tipul Arts&Crafts, printre care se numără un workshop muzical (sau cum să înveți să cânți la chitară), teatru de păpuși, un cort de lectură sau pictură&confecționare brățări”, se arată în comunicatul Interact Buzău.

Atmosfera va fi completată de un concert în aer liber cu cei mai cunoscuți tineri artiști buzoieni. Sesiunea de blues & rock & jazz îi va avea ca protagoniști pe Retro Geek, Joey, Bianca Mihai&Band, dar și pe Dora Gaitanovici.

De asemenea, Interact lansează o invitație tuturor participanților de a aduce câte o carte la eveniment. Prin ,,Mai CitEȘTI?”, clubul își propune să doneze un număr cât mai mare de cărți unei bi­blioteci din mediul rural.

„Deci, fie că ești în trecere și vrei să te oprești la standurile cu cărți, fie că alegi să admiri expoziția în timp ce copilul tău se joacă la ateliere, Interact Buzău te așteaptă la o experiența culturală completă la începutul verii, duminică, 16 iunie”, se mai arată în același comunicat.

loading...
error: Content is protected !!