Educație

„Lăsați copiii să vină la Mine”, concurs de creație literară la Parohia „Sf. Mina”

Parohia „Sf. Mare Mucenic Mina” Buzău, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „G. E. Palade” Buzău, Şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” Buzău, Filiala „Pamfil Șeicaru”-Buzău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Asociația Liga Scriitorilor, Filiala Buzău, Centrul de Consultanță și Dezvoltare Regională Buzău (CCDR) și cu revista „Origini” organizează prima ediție a concursului de Creație Literară „Lăsați copiii să vină la Mine”.

Este un concurs care se adresează tuturor copiilor și va fi jurizat de Elena Căpățînă, poetă și prozatoare, președintele Filialei Buzău a Asociației Liga Scriitorilor și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Victoria-Maria Pripon, poetă, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „G. E. Palade” Buzău și îl va avea ca președinte pe Stan Brebenel, publicist și poet, coordonatorul Filialei „Pamfil Șeicaru”-Buzău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Organizatorii și-au propus ca prin această competiție pe tărâmul literaturii să îi  încurajeze pe elevi să își descopere și să își pună în valoare aptitudini creatoare și să contribuie la  cultivarea sentimentului de frumos și păstrarea adevăratelor  valori ale  poporului român.

Care este regulamentul concursului

La această competiție se pot înscrie copiii cu vârsta de maximum 18 ani, jurizarea și premierea urmând să fie efectuate pe categorii: învățământ preșcolar și primar, gimnaziu și liceu. Ei trebuie să trimită un text literar (poezie sau proză – compunere), cu titlu la alegere și inspirat din tema concursului: „PACE PE PĂMÂNT”.

Lucrările trebuie să fie redactate în limba română, în format doc/docx, Times New Roman, 12, spațiere un rând, vor fi expediate electronic (la adresa cultural.sf.mina@gmail.com), până cel târziu la data de 9 mai 2022.

Concursul se va finaliza duminică, 29 mai 2022, orele 11.30, cu o festivitate de premiere, însoțită de un moment literar-artistic, la biserica Parohiei „Sf. Mare Mucenic Mina”, Bulevardul Spiru Haret, Buzău.

Cu prilejul festivității va fi lansată antologia „PACE PE PĂMÂNT”, care va cuprinde cele mai frumoase texte înscrise în concurs.

Copiii premiați vor primi diplome și câte un exemplar din volumul colectiv mai sus menționat. Organizatorii nu vor trimite prin poștă premiile celor care nu vor putea participa la festivitatea de premiere.

Reamintim că Parohia „Sf. Mare Mucenic Mina” Buzău a mai organizat în acest an, în luna martie, un concurs de creație literară dedicat mamei, coordonat de pr. Alexandru Pripon, membru al UZPR Buzău, la care au fost premiați elevi cu talent la scris, din mai multe unități de învățământ buzoiene.

Articole similare