Economic

Lasa-te cucerit de Chardonnay, regele vinurilor albe!

Atunci cand te gandesti la un vin de inalta calitate, nu poti decat sa iti doresti un Chardonnay, cel mai popular sortiment de vinuri albe din lume. Strugurii albi din care se face acest vin provin din regiunea viticola Burgundia, insa, in ziua de astazi, acestia pot fi intalniti oriunde in lume.

Prin acest soi nobil, se obtin cele mai scumpe vinuri albe seci din toata lumea, cum ar fi Le Montrachet de Burgundia. Nu exista doua locuri in lume care sa ofere un vin Chardonnay cu un gust identic.

Soiurile de struguri maiestuosi din care se obtine acest vin se caracterizeaza prin adaptabilitatea la solul din care cresc. Totodata, exista posibilitatea ca doua vinuri venite din aceeasi zona sa aiba un gust diferit in functie de momentul in care au fost culesi strugurii.

Paleta diversa de vinuri iti ofera posibilitati nelimitate atunci cand vine momentul sa savurezi aceasta bautura celebra. De aceea, este important sa identifici ce tip de vin este cel mai potrivit pentru preferintele tale si cum poate fi asociat cu diferite tipuri de mancare.

Cum gasesti sortimentul ideal pentru tine?

Un vin Chardonnay venit dintr-o regiune calduroasa, cum ar fi Australia sau California, va fi delicat, untos, cu aroma de fructe tropicale. Pe de alta parte, un vin dintr-o regiune mai friguroasa, cum este Borgoña, va fi imbogatit cu note de mar verde, lamaie si minerale.

Pentru a identifica sortimentul perfect pentru gusturile tale, conteaza cat de mult iti place aroma de lemn intr-un vin de calitate. Aroma de vanilie si lemn devine mai pregnanta cu cat vinul este mai matur.

  • Gust lejer
    Chardonnay

Un Chardonnay lejer a fost supus unei invechiri in butoi de stejar in proportie de cel mult 20-25%. Acesta va pastra note de mere, pere si alte citrice. Vinul acesta poate fi consumat ca aperitiv sau poate fi combinat cu succes cu diferite gustari.

  • Gust complex

Amatorii de vinuri complexe, cu un gust bogat si delicios, isi vor gasi „perechea” intr-o sticla de Chardonnay care a trecut prin procesul de maturare in butoaie de stejar si de invechire in sticla pentru cel putin 5 ani.

Metoda de obtinere a vinului ii va acorda acestuia aroma specifica de alune, unt si caramel sarat („au beurre salé”). Acesta este ideal pentru mesele bogate, la care servesti pui, peste sau rata la cuptor. De asemenea, cand este maturat, acest vin ar trebui savurat la o temperatura nu mai mare de 12 grade.

  • Varianta aromata

Cei care prefera vinurile aromate ar trebui sa se indrepte spre un vin proaspat, obtinut dintr-o recolta recenta. Un vin tanar nu a fost supus procesului de fermentatie sau de invechire in butoi de stejar, ceea ce il ajuta sa isi pastreze intacta aroma de strugure.

Un vin tanar trebuie baut la temperaturi scazute, care sa nu depaseasca 9 grade, astfel te vei putea bucura de o bautura de calitate, cu un gust savuros!

Unde gasesti cele mai bune sortimente?

Indiferent care este vinul care ti se potriveste cel mai bine, in magazinul online BeiCeVrei gasesti cele mai variate sortimente, provenite din diverse parti ale lumii si cu diferite grade de maturitate. Pregateste-te pentru o experienta de neuitat si savureaza un pahar de vin care sa iti incante simturile!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker