Economic

5 condiții pe care să le îndeplinești pentru a lansa un start-up în siguranță

În ultimii ani, tot mai multe persoane își găsesc curajul de a-și porni propria afacere, chiar dacă nu au o experiență bogată în afaceri sau o situație financiară avantajoasă. Apariția noilor business-uri este benefică pentru economie în general, dar trebuie păstrată în vedere rata de succes a acestor proiecte. Dacă ai o idee pe care vrei să o monetizezi, atunci probabil că te întrebi cum poți elimina cât mai multe riscuri în ceea ce privește evoluția acesteia. În cele ce urmează, vei descoperi ce măsuri poți lua pentru a diminua pericolele financiare la care se expune orice antreprenor pe parcursul activității sale.

Iată 5 metode prin care îți pui pe picioare afacerea în condiții cât mai sigure 

  1. Educația antreprenorială

Primul pas pe care trebuie să-l îndeplinească un începător în domeniul business-ului este să acumuleze cunoștințe despre ceea ce presupune dezvoltarea unei afaceri. Chiar dacă ai citit câteva articole pe Internet despre start-up-uri care au ajuns pe culmile succesului, acest lucru nu este de ajuns. Cursurile, atelierele sau programele de mentorat îți vor oferi noțiunile teoretice necesare și îți vor perfecționa gândirea strategică, prin exerciții practice. Așadar, nu ezita să investești într-un astfel de program.

  1. Planul de business

Dacă vrei să pleci la drum fără o structură de afaceri bine pusă la punct, trebuie să știi că te expui unor riscuri considerabile. Planul de business este esențial și îți oferă o perspectivă de ansamblu asupra a ceea ce ar trebui să se întâmple cu afacerea ta într-un anumit interval de timp. Poți învăța să faci acest lucru la un curs de formare sau alături de un consultant în domeniu. 

  1. Obținerea unei cofinanțări

Experții recomandă să eviți investirea tuturor resurselor financiare în lansarea afacerii. Este mai înțelept să apelezi parțial sau total la alte forme de finanțare, cum ar fi fondurile europene, business angels sau crowdfunding. În acest fel, în cazul unui eșec, fondurile tale vor rămâne intacte sau vei evita plata unei linii de credit. 

  1. Asigurarea afacerii

Dat fiind că situația economică este adesea instabilă, iar business-urile pot fi ușor impactate de factori externi, este indicat să închei o asigurare pentru afacerea ta, care are ca scop principal minimizarea eventuale consecințe în cazul producerii unui eveniment asigurat. Există companii de asigurări care îți pot oferi astfel servicii în funcție de nevoile tale. Dă click pe link pentru a afla mai multe despre o astfel de firmă, ce îți pune la dispoziție polițe personalizate pentru afacerea ta.

  1. Proces atent de recrutare a resurselor umane

Pe lângă aspectele financiare, trebuie să acorzi extrem de multă atenție celor pe care îi implici în business-ul tău. Experții vorbesc adesea despre beneficiile recrutării și selecției angajaților în vederea diminuării riscurilor și asigurării succesului. Este esențial să ai în jurul tău oameni competenți, de încredere și care se potrivesc culturii organizaționale pe care tu vrei să o insufli afacerii tale. Chiar dacă ai impulsul de a colabora cu prieteni sau apropiați, este mai bine să formezi o echipă din persoane selectate în urma unui proces de recrutare serios.

În final, trebuie să fii conștient că există riscuri pe care nu le poți prevedea, însă, prin îndeplinirea pașilor de mai sus, vei avea un start-up cu avantaje incontestabile!

Sursa foto: unsplash.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker