miercuri, 15 iulie 2020

La loc comanda! Fotbaliștii de la SCM Buzău au revenit la antrenamente

SCM Buzău și-a re­chemat și fotbaliștii la antrenamente. După ce, la începutul lunii, printr-o notă internă semnată de directorul clubului, Ion Cazan, jucătorii lui Ilie Stan erau înștiințați că vor mai rămâne acasă și pe parcursul lunii iunie, planul a fost schimbat, iar de luni și echipa de fotbal și-a reluat pregătirile. Bineînțeles, după obișnuitul triaj epidemiologic și în condițiile speciale impuse de protocoalele sanitare. Miercuri seară, Ilie Stan urma să conducă primele ședințe, de reacomodare la efort după trei luni de pauză, pe grupe de patru jucători.

Într-o primă fază, antre­norul SCM va face o reevaluare a jucătorilor aflați sub contract, urmărind alcă­tuirea unui lot de 25 cu care să atace sezonul viitor, în care nu se știe nici până acum dacă echipa din Crâng va avea drept de promovare sau nu. Înaintea revenirii propriu-zise la antrenamente, Ilie Stan a oferit, pentru siteul clubului, mai multe amănunte despre ceea ce se va întâmpla la echipă în următoarea perioadă:

Despre reluarea pre­gătirilor: „Respectând toate normele impuse în această perioadă, ne-am reunit luni, am efectuat vizita medicală, iar de miercuri vom începe antrenamentele. Mai bine spus, o readaptare la efort, pe grupuri de câte patru jucători, în mai multe serii, după care vom trece la o altă etapă, prin care să intrăm într-un ritm cores­punzător pregătirii jocului de fotbal”.

Despre forma fizică a jucătorilor: „Nu sunt pro­ble­me! Sunt doi-trei jucători mai cu <greutate>, însă, în general, aceștia au respectat un program de pregătire individuală, în limitele condițiilor pe care le-au avut acasă. A fost dificil pentru ei, deoarece nu toți au avut posibilitatea să alerge sau să joace un fotbal, tenis, orice. Însă eu sunt mulțumit de cum i-am văzut la reunire. Mai mult, mă bucur de faptul că i-am simțit dornici să reînceapă activitatea. Cred că această criză i-a respon­sabilizat foarte mult. Este clar că trebuie să muncești cât mai bine și cât mai mult, pentru a putea avea grijă de viitorul tău și de al familiei tale”.

Despre lot: „Având în vedere că lotul era destul de numeros, iar unii jucători se antrenau separat sau erau împrumutați altor cluburi, fiind sub contract, am hotărât ca din această vară să facem o reevaluare a ceea ce avem în momentul de față. Pentru noi, important este că avem un nucleu de 19 jucători, și, în funcție de necesități, să completăm lotul cu 2-3 jucători peste nivelul celor pe care îi avem acum, dar și cu 2 sau 3 juniori de 2002, pentru că din sezonul viitor, regulamentul ne impune folosirea acestora în teren. Sunt câțiva jucători de care ne-am despărțit, mai ales cei cărora le-au expirat contractele sau nu au mai continuat ca împrumut la echipa noastră. La capitolul reveniri îl avem pe Ciprian Petre, care mai are încă un an de contract cu Gloria. Am avut o discuție cu el, în urma căreia sper să avem o relație bazată pe res­pect și profesionalism. Știți bine că, la mine, cine se pregătește exemplar, va avea întotdeauna șansa de a juca. Pe de altă parte, ne bucurăm că Nedelea, Tucaliuc și Chică-Roșă sunt deciși să își prelungească contractele cu noi. Mai avem nevoie de câțiva jucători și aici mă refer în primul rând la un portar, un mijlocaș central sau mijlocaș de bandă, un vârf de careu și doi juniori de 2002.”

Despre programul din următoarea perioadă: „Avem la dispoziție două luni să pregătim noul sezon. Nu va fi o perioadă ușoară, mai ales după o pauză așa de lungă. Însă, încă o dată, mă bazez pe faptul că nucleul de bază, de 19 jucători, a fost pregătit sub comanda noastră și asta constituie un atu. Ne vom pregăti pe plan local, vom face, în funcție de posibilități, și un cantonament ”.

loading...
error: Content is protected !!