Actualitate

La 71 de ani, beat rău la volan

Poliţiştii au efectuat în week-end peste 420 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, pentru a identifica șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Astfel,  în șapte cazuri a fost indicat consumul de alcool.

Într-o situaţie a fost vorba de concentraţie alcoolică mai mică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind sancționat contravențional, iar în șase situații s-a impus întocmirea de dosare penale, întrucât aparatele au indicat concentrații alcoolice cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Recordul” aparţine unui bărbat de 43 de ani, din Buzău, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea pe o stradă din municipiul Buzău. Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe o stradă din municipiul Buzău a fost depistat un alt buzoian, de 71 de ani, care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool. În cazul său etilotestul a indicat o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii șoferi au fost conduși la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker