joi, 21 ianuarie 2021

Jumătatea perfectă a Marinei Baboi: „Este cel mai bun prieten şi cel mai mare susţinător al meu!”

Dincolo de o muncă imensă, sacrificii, pasiune ori talent, în spatele performanţelor Marinei Baboi stă şi o frumoasă poveste despre prietenie, devotament şi, mai presus de toate, despre iubire. În urmă cu patru ani şi jumătate, la un concurs, cea mai rapidă sportivă din România l-a cunoscut pe timişoreanul Alberto Gheorghescu, fost campion naţional în proba de 4 x 400 metri, şi de atunci drumurile lor nu s-au mai despărţit: prieteni şi, mai apoi, iubiţi. ,,Alberto este cel mai bun prieten al meu şi cred că asta e foarte important în orice relaţie, nu ne plictisim niciodată, mereu găsim ceva de făcut. Alberto mă ajută foarte mult, vine cu mine zilnic la antrenamente, este sparring partnerul meu şi nu doar atât. E cel mai mare susţinător al meu, e tot timpul în spatele meu, chiar dacă nu e foarte prezent şi nu se vede la concursuri, e tot timpul lângă mine, mă susţine, el vorbeşte întotdeauna frumos despre mine, e sută la sută lângă mine”, spune Marina Baboi despre partenerul ei. Marina a mai fost cucerită şi de… talentele culinare ale lui Alberto: ,,El găteşte în cuplu, doar el! Mie îmi plac la nebunie pastele, iar Alberto le prepară extraordinar!”

,,E o bucurie să îţi petreci timpul cu Marina!”

Dar cum este să fii iubitul unei sportive frumoasă şi celebră? Alberto Gheor­ghescu mărturiseşte că s-a obişnuit cu acest statut, chiar dacă, recunoaşte, mai are momente de gelozie, pe care le depăşeşte însă foarte repede: „Mă simt într-un fel mândru şi e o bucurie să îţi petreci timpul cu ea. Mai am şi momente în care sunt gelos, dar trec repede”. De când a renunţat la sportul de performanţă, Alberto se pregăteşte să devină antrenor. Fostul campion naţional dezvăluie că în sportul pe care l-a practicat ani de zile a făcut multe sacrificii, iar acestea nu s-au terminat.

„Trebuie să renunţi la unele plăceri pe care le-ai avea zilnic, uneori ai vrea să ieşi în oraş, nu ai cum, vrei să stai mai mult seara, trebuie să te pui devreme la somn, să te gândeşti că a doua zi o iei de la capăt. Şi mai bine de 11 luni pe an cam asta e rutina”, mai spune Alberto Gheorghescu.

Marina Baboi: ,,2020 a fost un an bun. Sper ca şi 2021 să fie la fel!”

2020 a fost un an total atipic şi pentru sport, bulversat total de pandemia de Coronavirus. După ce întreaga activitate a fost suspendată în luna martie, odată cu debutul pandemiei, Marina a revenit pe pistă abia în luna august. După ,,încălzirea” în Cupa României din Capitală, au urmat Internaţionalele României de pe ,,Cluj Arena”, competiţie atât de specială pentru sprintera buzoiană, unde are în palmares şase titluri de campioană. Şi de data aceasta a fost aur în cursa de 100 de metri, după care au urmat titlurile de campioană naţională de seniori în probele de 100 şi 200 de metri, cel de campioană balcanică de seniori în proba de ştafetă 4 x 100 de metri şi, de asemenea, cel de vicecampioană balcanică la 100 de metri. ,,2020 a fost un an destul de bun pentru mine, mi-am îndeplinit toate obiectivele şi sper ca şi 2021 să fie la fel”, a spus Marina.

Palmares în 2020:

  • medalie de aur la 60 m la CN tineret de la Bucureşti
  • medalie de argint la 60 m la CN seniori de la Bucureşti
  • medalie de aur la 100 m la Internaţionalele de la Cluj Napoca
  • medalie de argint la 200 m la Internaţionalele de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 100 m la CN tineret de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 100 m la CN seniori de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 200 m la CN tineret de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la 200 m la CN seniori de la Cluj Napoca
  • medalie de bronz la 100 de metri la Campionatele Balcanice de seniori de la Cluj Napoca
  • medalie de aur la ştafeta 4×100 m la Campionatele Balcanice de seniori de la Cluj Napoca.

loading...
error: Content is protected !!