Actualitate

Jocurile online l-au împins la gânduri sinucigașe

Un buzoian în vârstă de 12 ani a alertat autoritățile la nivel mondial prin transmiterea unui mesaj care conținea amenințări cu suicid.

Băiatul, utilizator al unei platforme online, și-a amenințat ceilalți colegi de joc că se va sinucide după ce i-a fost restricționat accesul la cont, pe fondul unei discuții contradictorii cu un alt jucător. Concret, minorul a trimis un mesaj prin care amenința că se va sinucide dacă nu va avea acces din nou la cont. Reprezentanții site-ului au sesizat imediat Interpol Washington. În urma sesizării a fost constituită o echipă operativă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale în vederea identificării operatorului. În urma cercetărilor s-a constatat că utilizatorul este un băiat de 12 ani, din municipiul Buzău. Acesta a fost depistat și audiat în prezența tatălui.

Minorul a fost consiliat cu privire la riscurile utilizării tehnologiei, dar și la responsabilitatea ce-i revine. Totodată, polițiștii au informat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a evalua cazul și a fi aplicate măsuri.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii sub forma tentativei, iar dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Articole similare