miercuri, 23 septembrie 2020

Janina Nectara, soțul ei, Felix Rache, și copilul lor au fost infectați cu COVID-19

  • „Nu știu cum m-am infectat. Nu am fost nici la mare, nici la petreceri, nici la restaurante”

Buzoienii Janina Nectara și soțul ei, Felix Rache, se alătură persoanelor publice care au fost diagnosticate cu COVID-19. Imediat după perioada de vindecare, cei doi au povestit cum au fost cele 14 zile în care au fost internați la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Janina Nectara este singurul jurnalist român care a scris vreodată pentru prestigioasa revistă de modă Vogue, și cea care a reușit să convingă autoritățile să tipărească pentru prima dată chipul unei femei pe o bancnotă din România. Janina este că­sătorită cu Felix Rache, fost jurnalist, momentan preșe­dintele filialei buzoiene PRO România și vicepreșe­-dinte național al acestei formațiuni politice. Janina și Felix sunt originari din Rm. Sărat.

„Am simțit o oboseală foarte pregnantă, ca niciodată”

„Nici noi nu știm cum ne-am infectat. Cert e că, dintr-o dată, am simțit o oboseală foarte pregnantă, ca niciodată, care a durat cam două zile, dar nu mi s-a părut suspect pentru că învățam foarte mult și pierdeam nopțile.

M-am gândit că e firesc. La un moment dat, am început să fac și febră, ușoară, ce-i drept. Am discutat cu Felix, care la rândul lui, s-a sfătuit cu doctorul Rafila și am mers să fac un test, care a ieșit pozitiv.  Nu știu cum m-am infectat. Cumva este un este un paradox pentru că în ultima luna am stat mai mult acasă. Nu am fost nici la mare, nici la petreceri, nici la restaurante”, a mărturisit Janina Nectara, la Antena 3.

„Copilul a făcut temperatură 40 de grade”

După ce s-a testat, toată familia fostului jurnalist Felix Rache a descoperit că era infectată.

„A fost un lucru bun pentru că nu știm ce-am fi făcut cu copilul dacă nu ar fi fost po­zi­tiv, cu cine l-am fi putut lăsa. Cunosc familii care au mers cu mic, cu mare în spital, chiar dacă copiii nu erau infectați pentru că nu aveau cu cine să-i lase”, a mai spus Janina.

Cei trei s-au internat imediat la Institutul Matei Balș, deși nu au avut simptome persistente la început. Ei spun că inițial nu ăi-au dat seama de ce au primit tratament, însă la scurt timp au înțeles după ce starea lor s-a agravat.

„Ne simțeam cât-de-cât ok, nu aveam simptome, dar în câteva zile am simțit că nu pot respira, copilul a făcut temperatură 40 de grade două zile la rând, și la examenul radiologic, deși eu dezvoltasem o ușoară tuse și Felix nu avea nimic, eu aveam plămânii curați, neafectați, iar Felix avea un început de pneumonie”, a mai spus Janina.

loading...
error: Content is protected !!