Monden

Irina Bucur și-a deschis cofetărie în Buzău

S-a remarcat în show-ul de la ProTV în care s-au gătit cele mai inventive și delicioase deserturi, a pornit o afacere pe fonduri europene alături de o prietenă și a fost remarcată drept „frantuzoaica” de pe Caraiman, cu cofetăria #379; acum și-a deschis propria locație, în Buzău, unde așteaptă ca prietenii și familia să își îndulcească simțurile, ca la ea acasă. Irina Bucur și-a văzut visul cu ochii săptămâna trecută, când a anunțat pe rețelele de socializare că noua locație este gata să îi întâmpine pe pofticiosii de ceva bun cu adevăratele rețete învățate la cursurile academiei culinare Toni Rodriguez.

„Ne-am deschis porțile! A fost o zi frumoasă! Oameni vechi și oameni noi, mici și mari, vă mulțumim că ne-ați trecut pragul! Vă așteptăm în fiecare zi cu produse delicioase la Dessertopia!”, a fost mesajul transmis de Irina pe 8 martie, în ziua inaugurării cofetăriei. Orice desert creat în laboratorul cofetăriei sale are o formă inedită, o adaptare personală și o poveste personalizată, în stilul în care Irina și-a obișnuit clienții până acum. Dacă „Tiramisu” conține un mousse de mascarpone care este atât de catifelat încât nu te poți opri mancând, „Bijoux” tronează în vitrină exact ca o bijuterie pe un blat dacquoise cu fistic, ascunde namelaka de zmeură,  iar „Mantia” de pe umeri conține mousse de fistic, iar coroana, namelaka de vanilie. Cât despre „Tatin”, Irina promite că gustul autentic de măr și inserția de creme brulee, aromele de vanilie și scorțișoară și biscuitul palet breton fac din această prăjitură o minunăție, simplă și delicioasă! Iar iubitorilor de cafea, cofetarul buzoian le recomandă alintata prăjitură „Tendresse”, care poate înlocui cafeaua de dimineață sau o poate completa, pentru că este fină cum e catifeaua, plină de aromă ca o cafea bună și „stă” cuminte pe un blat umed de ciocolată cu lapte.  Puteți să vă testați papilele gustative și cu „Mon Amour”, pentru că „inima” ei este din cremeux de zmeură, este învelită în mousse de vanilie și așezată pe un biscuit crocant din ciocolată albă cu feuilletine. „Jeleul acrișor le acoperă, iar blatul pufos le completează”, a scris, în descrierile postate pe rețelele de socializare, Irina Bucur.

Dacă v-am făcut cât de cât curioși sau dacă vreți să o revedeți pe Irina Bucur la datorie în cofetărie, gătindu-le sau prezentându-le, „Dessertopia” vă așteaptă cu porțile deschise cu mult mai multe sortimente, pentru a vă potoli curiozitatea și poftele!

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker