Administrație

Ionuț Apostu: Stațiile Trans Bus, șantiere în lucru

Mai mulți buzoieni i-au semnalat viceprimarului Ionuț Apostu starea jalnică în care se află stațiile Trans Bus, oamenii fiind nemulțumiți nu doar de aspectul acestora, ci și de modul în care au fost amenajate, motiv pentru care unele dintre ele nici măcar nu pot fi folosite. Viceprimarul spune că are numeroase sesizări venite din partea cetățenilor, însă spune că stațiile nu au fost finalizate, ci doar amplasate la locurile lor, urmând ca o serie de lucrări de amenajare să se întreprindă în perioada imediat următoare. Faptul că au fost montate geamurile de protecție sau tâmplăria metalică nu înseamnă că stațiile Trans Bus sunt gata, ci urmează a fi amplasate și panourile informative sau camerele video, iar singurul impediment a fost branșamentul electric.

Cu această ocazie, viceprimarul Apostu le-a transmis un avertisment și celor care vandalizează stațiile de autobuz, și înștiințându-i că acestea vor fi supravegheate video non-stop, astfel încât să-i prindă mai ușor pe făptași. Într-un incident semnalat de Trans Bus în urmă cu două săptămâni, panoul de informare de la stația Drăgaica a fost vandalizat pentru a doua oară în ultimele două luni. Reprezentanții Trans Bus i-au rugat pe cei care dețin informații cu privire la identitatea făptașului să îi contacteze neapărat, pentru ca respectivul să fie tras la răspundere. Mai multe stații din oraș au geamurile fisurate sau chiar sparte, însă astfel de incidente nu vor mai avea loc odată cu montarea camerelor de supraveghere.

„Așa cum știți, cele 86 de stații noi, pentru că deja a mai fost suplimentat numărul acestora, inclusiv cu două noi stații pe Șoseaua București (…) toate aceste stații, la acest moment, sunt în stadiul de șantier. Se lucrează, într-o primă etapă s-au executat fundațiile, a fost montată tâmplăria metalică împreună cu geamurile din sticlă, dar lucrările nu sunt terminate. Va urma montarea panourilor informative, acum se lucrează la montarea camerelor video. Toate aceste stații vor avea camere video 360 de grade, pentru supravegherea întregii zone. Aviz amatorilor care mai sparg câte un geam! Vom avea camere video de monitorizare 24 din 24”, a spus Ionuț Apostu, la postul Campus TV.

În plus, viceprimarul vrea să îi liniștească pe oameni și spune că recepția finală a stațiilor încă nu s-a făcut, așadar aspectul acestora se va schimba destul de mult după adăugarea elementelor finale. „Ceea ce ne-a întârziat foarte mult sunt branșamentele electrice. Fiecare stație va avea nevoie de branșamente electrice și, de aceea, până nu se realizează aceasta, pentru că e vorba de săpătură, nu poate fi realizat acel postament al stațiilor de autobuz. Într-adevăr, cetățenii sunt nemulțumiți. Și eu am numeroase sesizări. Au rămas și acele șuruburi din sistemul de prindere, dar este încă în șantier. Nu s-a făcut recepția niciunei stații. În momentul în care vom face recepția finală, am pretenția că lucrurile vor arăta într-un alt fel”, a mai spus viceprimarul Buzăului.

Un comentariu

  1. E asa de greu sa inteleaga viceprimarul ce reclama cetatenii ? Pe buzoieni nu ii intereseaza camerele video sau panourile publicitare , ci modul cum arata statiile, care nu apara oamenii de soare, ploaie vint , cu canapele proaste ; mult mai bune erau vechile adaposturi , dar s-a dorit inca o afacere paguboasa pentru cetateni

Articole similare