Administrație

Iordache, bilanț al mandatului de cinci luni la Casa Albă

Fostul prefect Silviu Iordache, eliberat joi din funcție odată cu toți prefecții și subprefecții USR-PLUS, a susținut vineri o conferință de presă pentru a-și prezenta realizările din mandatul de cinci luni, întrerupt brusc de conflictul din coaliția de guvernare.

Flancat de președintele organizației județene a USR-PLUS, Mihai Răzvan Mora­ru, și de fostul șef al Cancelariei Prefectului, Florin Drăgulin, Iordache a vorbit despre câteva dintre proiec­tele pe care le-a demarat în perioada cât a ocupat cel mai înalt fotoliu de la Casa Albă. Iordache s-a referit la acțiunile privind protecția mediului – precum primele camioane care transportau ilegal gunoi confiscate și pliantul „Tu ce vrei să lași în urmă?”, despre care spune că a ajuns în 100.000 de gospodării din județ -, proiecte de infrastructură, precum modernizarea trecerilor de pietoni de pe DN2-E85 și a intersecției DN10 – DJ 100H din Vernești, de la trecerea peste calea ferată, și transparentizarea activității din primării. De asemenea, Iordache a spus că și numirea unui nou șef la „Permise” va eficientiza acest serviciu comunitar, unde timpul de așteptare pentru susținerea examenului practic va scădea de la 130 de zile în prezent până la 60 de zile. În fine, fostul prefect a spus că discuțiile avansate privind construirea unei oțelării la Buzău de către gigantul Beltrame și digitalizarea Instituției Prefectului sunt alte două puncte forte ale acti­vității sale.

„Una dintre cele mai mari realizări: Buzăul este în pole-position pentru realizarea unei investiții istorice. Grupul italian Beltrame dorește să facă aici o oțelărie modernă și Buzăul este singurul oraș care a oferit investitorului o alternativă viabilă. Cel mai important lucru pe care am reușit să îl schimb a fost că am digitalizat instituția prefectului. Când am ajuns acolo am găsit o instituție ca în Evul Mediu, în care aveam zilnic sute de pagini pe care trebuia să le citesc și să le semnez în mod olograf. Am reușit să implementăm un sistem de gestiune electro­nică, devenind prima prefectură din țară care folo­sește acest sistem, și o semnătură electronică, astfel încât, în urma acestui pro­iect, am susținut cursuri și informări cu toate Instituțiile Prefectului din țară pentru a implementa această soluție demnă de secolul XXI”, a spus Silviu Iordache.

Mai mult, în ediția de luni a cotidianului OPINIA

 

Un comentariu

Articole similare