Economic

FOTO / Investiție de jumătate de milion de euro în noul depozit Cargus de la Buzău

Este primul depozit lansat sub noua identitate

Cargus a inaugurat marți noul depozit standardizat și modern din Buzău, realizat în urma unei investiții de 500.000 de euro.

Noul depozit are la bază un concept adaptat pentru industria de curierat. Acesta poate susține o creștere suplimentară a volumului, menținând în același timp cele mai înalte standarde de calitate pentru serviciile oferite clienților: coletele sunt manipulate mai eficient, iar curierii sunt ajutați să își optimizeze operațiunile pe traseu. Concomitent cu această lansare se desfășoară și o aplicație nouă pentru curieri dezvoltată intern de către echipa IT Cargus, putând astfel îmbunătăți calitatea serviciilor clienților Cargus.

„Am organizat acest eveniment pentru că inaugurăm oficial acest depozit în Buzău, care reprezintă ca și format ce înseamnă să fii flexibil și să poți să-ți adaptezi livrările, nu neapărat printr-un depozit foarte mare, ci printr-un depozit adaptabil. Suprafața totală pe care o avem aici este de aproape 2.000 de metri pătrați; spațiul conține pe lângă depozitul în sine, unde curierii vin și preiau marfa, și conceptul de Ship&Go, care este original pentru Cargus și este locul unde clienții pot veni să își preia sau să predea o livrare. Persoanele care deservesc acest depozit sunt din zonă, pentru că am vrut să avem angajați din județ, avem atât din municipiu cât și din Râmnicu Sărat”, a declarat Adrian Faur, directorul departamentlui Marketing și Comunicare al Cargus România.

Noul depozit se află în Zona Industrială a Buzăului, având acces rapid atât la oraș, cât și la zonele pe care le deservește, compania luând în considerare și aspecte de mediu în decizia privind amplasarea acestuia. Astfel, cu o suprafață operațională de 1.385 metri pătrați, la care se adaugă și spațiul administrativ de 280 metri pătrați, depozitul Cargus este amplasat în imediata vecinătate a pasarelei de la Metalurgica. Prin urmare, Cargus oferă atât curierilor, cât și clienților, o calitate ridicată a serviciilor, ca urmare a unei performanțe de timp îmbunătățite și a opțiunilor flexibile de intrare și ieșire pe rute a curierilor. Rezultatul final constă în livrări de calitate mai rapide. Programul depozitului este de luni până vineri de la ora 8.00 până la ora 20.00.

Peste 50 de angajați și colaboratori în noul depozit

În prezent, Cargus adună aproximativ 5.000 de angajați și colaboratori, utilizând o flotă de aproximativ 2.900 de autovehicule în zona de operațiuni. Elementul principal ce caracterizează Cargus este capabilitatea de a prelua influențele și tendințele pieței de curierat, asigurând pentru echipa sa și clienților care îi deservește, expertiză și adaptabilitate.   „Deschiderea noului depozit din Buzău face parte din planul de eficientizare a operațiunilor și, în același timp, crește capacitatea în rețeaua Cargus. În această locație din Buzău își desfășoara activitatea peste 50 de angajați și colaboratori Cargus, ce au în fiecare lună peste 60.000 de interacțiuni cu clienții, persoane fizice și juridice de pe aria deservită de stația Cargus. Investițiile planificate în infrastructura regională, precum și planurile autorităților locale de a suporta investițiile, fac din orașul Buzău un bol de atracție în această zonă, fiind un nod important de legătură pentru Sud-Estul țării. Deschiderea noului depozit din Buzău marchează capabilitatea de a utiliza această expertiză dobândită de Cargus în ultimii 30 de ani și, ca o consecință, acesta este primul depozit lansat sub noul brand Cargus, sub noua identitate vizuală a companiei. Această nouă structură de depozit conține aproximativ 1.385 metri pătrați depozit și în jur de 280 metri pătrați de birouri, totul fiind așezat pe o platformă de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Depozitul este dotat cu porți drive-in și rampe pentru descărcare TIR, ceea ce permite utilizare modernă pe modelul lui cross-docking, astfel încât descărcarea și încărcarea activității zilnice în curierat să se desfășoare cu cea mai mare viteză. Scopul fiecărei investiții Cargus se regăsește în susținerea echipei simultan cu calitatea serviciilor prestate pentru clienții noștri existenți și pentru clienții viitori, prin această structură de depozit curierii în activitățile lor zilnice petrec mai puțin cu o oră în zona de activități în interior. Noul concept a presupus din partea Cargus o investiție de aproximativ 500.000 euro, care include execuția proiectării și capabilității tehnice necesare. Mulțumim autorităților locale pentru că ne-au permis să suținem și prin acest proiect eforturile acestora în creșterea investițiilor în zona Buzău. Prin urmare, Cargus își continuă lansarea noilor investiții, având până la sfârșitul acestui an un buget de investiții de 10 milioane de euro, a precizat Diana Gheorghe, Chief Operating Officer, Cargus.

Din partea autorităților locale, prezentă la eveniment a fost subprefectul Marieta Boloș, care a felicitat echipa Cargus pentru această inițiativă și a asigurat toți investitorii că Prefectura Buzăului va sprijini mediul de afaceri.

„Felicit inițiativa Cargus de a deschide pe teritoriul municipiului Buzău acest mare depozit care are capacitatea de a deservi câteva județe din Sud-Estul țării, și prin această cale vă urez succes deplin. Suntem alături de orice investitor care ajunge în municipiul și județul Buzău. Am înțeles perfect că sprijinirea mediului de afaceri este extrem de importantă, sprijinim mediul de afaceri, înțelegem că trebuie să asigurăm o infrastructură publică necesară. Sprijinirea mediului de afaceri înseamnă în egală măsură și asigurarea unui cadru legislativ fiscal cât se poate de predictibil. Înțelegem că trebuie să sprijinim fiecare dezvoltator cu tot ce are nevoie. Am credința că odată cu construcția Austostrăzii A7 care va lega Buzăul de București prin Ploiești, se va crea la Buzău un nod rutier care va mări adresabilitatea investitorilor atât din industrie cât și din servicii, acest lucru ducând la dezvoltarea industriei din județul Buzău. Avem ca deviză sprijinirea  antreprenoriatul mai ales prin a-i ajuta să depășească obstacole administrative și vreau să credeți că încercăm în toată această perioadă să fim un fel de parteneri de afaceri, astfel încât afacerile să se dezvolte într-un cadru frumos și prosper”, a declarat subprefectul Marieta Boloș.

În perioada următoare, Cargus va continua să investească în eficientizarea operațiunilor sale. Toate aceste planuri fac parte din strategia fondului de investiţii Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România, care a preluat Cargus la începutul anului 2019.

Cargus este cea mai experimentată companie de pe piața de servicii de curierat rapid din România. Compania s-a extins de-a lungul celor 30 de ani de activitate, având în prezent peste 5.000 de angajați și colaboratori care oferă servicii de curierat persoanelor fizice și juridice printr-o rețea națională de 56 centre Ship & Go, unde clienții pot ridica sau depune colete spre livrare, cinci centre naționale de sortare, 51 centre operaționale și o echipă de peste 2.450 curieri care efectuează peste 40 milioane de livrări pe an.

Articole similare

error: Continut protejat!!