Sănătate

Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile. Excepție fac urgențele și nașterile

Spitalul Județean a luat această măsură de două săptămâni

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat luni seară că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale, care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii cazurilor de Covid-19. {i internările vor fi suspendate, cu anumite excepții: femeile însărcinate, persoanele care merg la dializă, persoanele care au cancer dar și cazurile care sunt considerate urgente.

 „Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a fost declarația lui Raed Arafat.

La Buzău au început încă de acum două săptămâni limitarea internărilor și a operațiilor care nu necesită urgență, la Spitalul Județean Buzău.

„Legat de noul ordin prin care ni se aduce la cunoștință că se anulează intervențiile chirurgicale pe perioadă de 30 de zile pentru pacienții cronici, noi, Spitalul Județean de Urgențe Buzău, acest lucru l-am decis mai devreme cu 2 săptămâni, pentru că aveam experiența valului 2 și 3. Absolut pe toate secțiile am decis să reducem internările și intervențiile chirurgicale pentru pacienții cronici. Au rămas doar cazurile urgente”, a precizat managerul Spitalul Județean Buzău, Claudiu Damian.

Pentru a putea face față numărului mare de pacienți infectați cu noul Covid-19, concediile au fost limitate, astfel încât toate persoanele să aibă parte de tratament.

Criza personalului medical în SJU Buzău este o problemă cu care spitalul se confruntă de la începutul pandemiei de Covid-19. Pentru a mări numărul cadrelor medicale, conducerea SJU Buzău face constant cereri pentru a fi trimiși medici rezidenți dar au parte doar de studenți care nu au competență pentru a ajuta secțiile în criză.

Articole similare