sâmbătă, 30 mai 2020

Întâlnire-eveniment cu fiul marelui dramaturg buzoian Ion Băieșu, la Festivalului Internațional de Teatru COMIC 7 B

• Actori cunoscuți vor evolua timp de o săptămână pe scena Teatrului „G. Ciprian”

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, primul eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău, a ajuns la cea de-a patra ediție, care se va desfășura în perioada 26 septembrie-2 octombrie. Publicul buzoian va avea ocazia să vadă spectacole excelente de comedie, un eveniment special „Focus Ion Băieșu”, showuri de improvizație, spectacole pentru copii și alte evenimente.

Regizorul Radu Băieșu, față în față cu publicul buzoian

„Focusul Ion Băieșu” este o ocazie prin care dramaturgul buzoian va reveni ”acasă” prin intermediul unei expoziții în premieră absolută, ce va fi deschisă pe toată durata festivalului, în foaierul Teatrului George Ciprian. Vor fi expuse obiecte ce i-au aparținut dramaturgului, printre care mașina de scris pe care a folosit-o, ediții princeps ale unora dintre cărțile sale, fotografii din arhiva familiei și altele. Evenimentul va culmina luni, 30 septembrie, de la ora 17,00, cu o întâlnire-eveniment cu regizorul Radu Băieșu, fiul dramaturgului, și va continua cu vizionarea episodului ”Tanța și Costel – În gară la Medgidia” (1966), cu Octavian Cotescu și Coca Andronescu, din serialul de televiziune realizat după scrierile dramaturgului. Intrarea la acest eveniment va fi liberă.

De asemenea, în cadrul Galei de premiere a COMIC 7 B, din 1 octombrie, ora 19,00, spectatorii vor avea ocazia să vadă „Experimentul”, după textul dramaturgului buzoian, spectacol de teatru ce va încheia ,,Focusul Ion Băieșu”.

„Ca la fiecare ediție, este o bucurie să reușim să aducem spectatorilor buzoieni evenimente și premiere de excepție, realizate de teatrele independente. Le mulțumim spectatorilor și ne dorim ca și la această ediție să umple sălile și mulțumim instituțiilor care susțin festivalul – Primăria Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean”, spune actorul Cristi Martin, inițiatorul și directorul festivalului.

Ce actori vor evolua în cadrul festivalului

COMIC 7 B debutează în forță și cu mult umor și la ediția a patra, cu spectacolul ”Cum se face 2 – Funeraliile doamnei Pompoiu”, în distribuția căruia spectatorii îi vor vedea pe atât de cunoscuții Cătălina Grama (Jojo), Octavian Strunilă, Paul Ipate și Alexandru Conovaru (26 septembrie, ora 19,00).

Citește și: Buzoianul Ion Băieșu – povestea tristă a omului care a făcut să râdă o țară întreagă în comunism

La COMIC 7 B vor veni mulți actori cunoscuți, pe scenă sau în juriu, printre care: Victoria Cociaș, Maria Obretin, Andrei Duban, Iulian Ilinca, Nicodim Ungureanu, Victoria Dicu sau George Constantinescu. De asemenea, în cadrul secțiunii Teatru, spectatorii vor avea ocazia să participe la încă o premieră: spectacolul ”Le­mon”, venit din patria teatrului, Grecia. Spectacolul va avea subtitrare în limba română.

Miercuri, 2 octombrie, de la ora 12,00, la sala Teatrului George Ciprian, copiii sunt așteptați să se delecteze cu spectacolul ”Ursul păcălit de vulpe”, după povestea lui Ion Creangă.

Spectacolele de teatru se joacă la sala Teatrului George Ciprian, iar întreg programul festivalului, poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului, Comic7b.

La spectacolele de teatru, biletele costă 35 lei (27 sept – 1 oct.), 50 de lei la ”Cum se face 2” în perioada de pre-sale – adică până în 20 septembrie, după care, 60 lei – , iar abonamentele costă 120 de lei (abonamentele nu sunt valabile la spectacolul din 26 septembrie) și pot fi cumpărate de la sediul și agenția Teatrului George Ciprian, de la numărul de telefon 0723.429.264 și de pe www.mystage.ro.

Trupa IDIOT va face din nou un show original de improvizație, așteptat de pu­blic în fiecare an, la Casa Berarilor, în 27 septembrie, de la ora 21,00. Biletele la improvizație costă 15 lei și se pot achiziționa înainte de spectacol.

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean Buzău.

loading...
error: Content is protected !!