sâmbătă, 30 mai 2020

Buzoian implicat în activități de tip mafiot în Italia, prins de polițiștii buzoieni

Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni cu violență ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei, fiind bănuit de apartenență la Cosa Nostra. El era căutat din martie. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin cooperarea cu polițistul român aflat în misiune la Serviciul de Cooperare Poliţienească Internaţională Italia.

„La data de 21 septembrie, poliţişti de investigații criminale şi o grupă S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au demarat activitățile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind ireperabil din data de 5 martie în timpul unei operațiuni antimafie desfășurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani în cursul căreia au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo fiind arestate 25 de persoane acuzate de comiterea sub diferite forme a infracțiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, santaj şi alte infracțiuni cu violență„, a anunțat IPJ Buzău.

Buzoianul era căutat fiind acuzat că ar face parte din organizația mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării asigurând caracterul conspirat al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociației criminale. Pentru depistarea bărbatului polițiștii au beneficiat de informații obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române. Stelică Iacob, de loc din Smeeni, a  fost căutat pe raza mai multor comune buzoiene, fiind prins însă pe raza județului Vrancea.

Bărbatul urmează a fi prezentat instanței în vederea extradării către autorităţile judiciare italiene.

https://corrierediviterbo.corr.it/video/video-news-by-vista/671782/blitz-antimafia-a-trapani-25-arresti-tra-i-quali-un-ex-deputato-regionale.html

loading...
error: Content is protected !!