Actualitate

Instruire cu pădurarii de la Vintilă Vodă

Pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Vintilă Vodă au participat, zilele acestea, la un instructaj înainte de începerea lucrărilor de punere în valoare a masei lemnoase, din cadrul fondului forestier pe care îl administrează. Instruirile au fost necesare, dat fiind că mai mulți arbori urmează să fie tăiați și scoși la vânzare pentru populație, iar temele abordate au fost legate de delimitarea arborilor, măsurarea diametrelor, înălțimilor, precum și clasificarea calitativă a acestora.

„Colegii noștri de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău au participat la un instructaj înaintea începerii lucrărilor de punere în valoare. Instructajul a abordat mai multe teme, precum delimitarea arboretelor în care se execută lucrări de evaluare a volumului de lemn, marcarea și măsurarea arborilor destinați exploatării, măsurarea diametrelor, înălțimilor și clasificarea calitativă a arborilor pe picior”, transmit reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Ocolul Silvic Vintilă Vodă, unul din cele 7 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, administrează 9.689 hectare păduri de stat și asigură administrarea sau paza pentru alte 2.615 hectare păduri aflate în alte forme de proprietate. Direcția Silvică Buzău administrează, în total, 84.880 hectare păduri, din care 66.727 hectare sunt păduri de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare