Cultură

Inginerii și-au anunțat participarea la „Primăvara poeților”

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, organizează alături de Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR), Festivalul „Primăvara Poeților”. Evenimentul va avea loc joi, 6 aprilie, ora 12.00.

„Manifestarea, ajunsă la cea de a XIV-a ediție, va avea loc la sediul central al Bibliotecii, în Galleria Mall, și se va desfășura sub forma unei întâlniri între scriitorii buzoieni cu membrii Cercului Literar al AGIR „Literar ing”, condus de prof. univ. dr. ing. Nicolae Vasile”, transmit organizatorii.

În cadrul evenimentului cultural vor fi lansate cărțile „Enciclopedia Scriitori din Generația 2000”  (volumele 1 și 2), coordonată de Nicolae Vasile – un proiect al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), în care sunt prezentați și scriitori din Buzău-, și „Pagini din istoria dezvoltării industriei României, volumul 7 – Industria de mașini electrice din România”, volum elaborat de Nicolae Vasile și Eugen Nicolescu. În acest din urmă volum se regăsesc și doi reprezentanți ai Buzăului. Este vorba despre fostul ministru Alexandru Necula (născut la Nehoiu), părintele industriei electrotehnice și electronice din România, și Ghiorghe Obreja, patronul singurei fabrici de mașini electrice din România înființate după 1989. La rândul lor, poeții aflați în sală își vor prezenta cele mai recente creații și aparițiie ditoriale.

Va participa la eveniment Nicolae Vasile, președintele Cercului Literar al AGIR, „Literar ing”, director general al Revistei „Cronica Timpului” și președinte al filialei bucureștene cu același nume a UZPR.

Tot în cadrul Festivalului „Primăvara Poeților” este lansat și concursul de poeme „Universul copilăriei”, cu tema „Copilăria, cea mai frumoasă poveste”, dedicat elevilor de gimnaziu și liceu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker