Sport

Infuzie de capital pentru Alexia Tatu și Gloria

Primăria alocă peste 350.000 euro clubului din Crâng

1.820.000 lei este suma pe care municipalitatea a acordat-o Gloriei Buzău, cuantum de capital reprezentând participarea orașului, la finanțarea clubului cu sediul în Crâng. Suma acoperă, conform documentelor, participarea în Campionatul Național de Fotbal Liga 2, ediția 2023-2024. Suma, cam 360.000 euro,  ar trebui să acopere și cheltuielile pe care gruparea de fotbal le va avea în Cupa României, faza grupelor, respectiv organizarea partidelor, remunerația arbitrilor, prime de meci, securitate, etc. Pentru play-off, dacă se va respecta protocolul din sezonul trecut, vor fi virați alți bani. 275.000 lei, cam 55.000 euro, au fost direcționați de către municipalitate, în iunie, reprezentând cota participativă a primăriei la bugetul Gloriei.

La prima vedere, multele zerouri din coada numerelor înșiruite mai sus constituie sume amețitoare pentru omul de rând. Cheluielile la un club din liga secundă sunt însă pe măsură, într-un climat în care totul costă, mai puțin aerul respirat.

Primăria a aprobat, de asemenea, direcționarea a 90.111 lei către Asociația Kids Tennis Club Buzău, entitate sportivă la care activează fosta campioană la Wimbledon junior, Alexia Tatu. Cei 18.000 euro vin să sprijine activitatea competițională a adolescentei-minune, cea mai mare parte din bani urmând să servească la achitarea deplasărilor, întrucât  majoritatea turneelor la care a participat buzoianca în anul acesta s-au derulat în afara granițelor. 2023 a venit ca un șoc competițional pentru Alexia Tatu, ea „sărind” peste o grupă de vârstă și participând la întreceri adresate junioarelor de 16 ani.

Alți 20.000 de lei au fost alocați clubului Tenis Club Magic Shot, în timp ce Asociația Club Sportiv Vibe Dance Studio a primit ca finanțare 18.430 lei. Dansatorii buzoieni vor participa la International Open Szeged, unul dintre cele mai mari evenimente din lumea acestui sport    .

Conform Legii Sportului 69/2000, autoritatea administrației publice locale poate aloca sume din bugetul propriu, pentru finanțarea programelor sportive ale cluburilor, atât de drept public cât și de drept privat, înființate pe raza unității administrativ teritoriale. Evident, proiectele depuse de către aceste entități solicitante trec, inițial, prin furcile caudine ale unor comisii care, în urma unor analize, decid pentru, sau împotriva infuziei de capital.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker