Sport

Încurcate mai sunt căile fotbalului! Mutare-surpriză pe axa Gugeşti – Limpeziş

După ce s-au războit aproape o vară întreaga pe seama dreptului de promovare în Liga a 3-a şi încă o mai fac în continuare – contestaţia ajungând la recurs, cu un nou termen pe 8 septembrie, campioanele Vrancei şi Buzăului, Victoria Gugeşti şi, respectiv, Voinţa Limpeziş fac şi afaceri împreună! Vrâncenii l-au adus ca antrenor principal pe Claudiu Ionescu, experimentatul fotbalist buzoian, sezonul trecut unul dintre pionii principali ai Limpezişului în câştigarea titlului de campioană judeţeană şi, mai apoi, a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a. Mutarea a fost anunţată de clubul vrâncean, care oferă şi alte explicaţii, pe pagina oficială de Facebook, prin intermediul unui comunicat:

„Dragi suporteri ai fotbalului Gugeştean!

Cu toate că nu s-a soluţionat contestaţia noastră împotriva celor de la ACS Voinţa Limpeziş, recursul fiind amânat pe data de 8 septembrie, ora 14.00, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile pentru a acţiona la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS Lausanne, Elveţia), am luat următoarea decizie:

Conducerea clubului, reprezentată prin preşedinte club, Cosmin Talpan, primar Vasile Vatră şi Consiliul Local Gugeşti, va susţine această echipă pentru realizarea obiectivului de promovare în Liga a 3-a. Clubul vă aduce la cunoştinţă că s-a luat hotărârea de a înscrie echipa în campionatul judeţean Vrancea, Liga a 4-a, cu acelaşi proiect de promovare pentru Liga a 3-a. Totodată, vă informăm că au fost produse schimbări în conducerea echipei, unde antrenorul principal cu Licenţa A este Claudiu Ionescu, Octavian Bucătaru manager sportiv şi antrenor secund. Au fost efectuate schimbări şi la nivelul lotului, noii jucători îi puteţi vedea în primul meci oficial. (…) Suntem hotărâţi şi nu vom ceda! Vă aşteptăm să ne susţineţi în continuare în acest ambiţios proiect!”.

Reamintim că, în urma barajului pentru promovarea în Liga a 3-a, Victoria Gugeşti a depus o contestație împotriva Voinţei Limpeziş. Înaintea meciului retur de la Gugeşti, campioana Vrancei a contestat dreptul de joc al nu mai puţin de cinci jucători de la campioana Buzăului – Stelu Costache, Alex Dorel Lemnaru, Alexandru Cristea, Cosmin Ştefan Tudor şi Ionuţ Vişan – care ar fi fost legitimaţi de Voinţa Limpeziş după încheierea perioadei de transferuri, mai exact, special pentru meciul de baraj, în vederea creşterii şanselor echipei la promovare.

Pe teren, Voinţa Limpeziş a obţinut promovarea în Liga a 3-a după ce a câştigat cu 5-2 manşa tur, disputată pe teren propriu şi a pierdut cu 0-1 returul care s-a jucat pe terenul vrâncenilor. Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a avut nevoie de mai multe termene – dosarul ajungând la un moment dat şi la Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) – pentru a da un verdict în speța respectivă. Pe 17 august a venit un prim verdict la şedinţa Comisiei de Disciplină, care a respins contestaţia Gugeştiului ca fiind neîntemeiată. Soluţia pe scurt: „Admite în principiu cererea de intervenţie a AJF Buzău. În temeiul art. 26/2 din ROAF coroborat cu art. 86/10/6 din RD, respinge ca neîntemeiată contetaţia clubului CSL Victoria Gugeşti”.

Articole similare