Actualitate

A început Evaluarea Națională: azi, proba scrisă la Limba română

Examenul de Evaluare Națională a început în această dimineață la ora 9.00, cu proba scrisă la limba și literatura română și continuă joi, 16 iunie, cu proba scrisă la matematică. Probele se vor desfășura în 32 de centre de examen din județul Buzău (18 de centre de examen în mediul rural, respectiv 14 de centre de examen în mediul urban). De asemenea, la nivelul județului Buzău sunt organizate două centre zonale de evaluare.

Probele sunt monitorizate audio-video

Potrivit unui comunicat la Ministerului Educației, este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Nu sunt acceptați în examen candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 24 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Articole similare