Cultură

Începe a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B

Este parte integrantă a Buzău International Arts Festival

În perioada 10-16 septembrie 2023, va avea loc cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, parte integrantă a Buzău International Arts Festival. Publicul va putea viziona șapte spectacole de teatru independent care abordează subiecte puternice și de mare impact emoțional, montate special pentru a aduce dinamica socială în actul teatral.

Pentru prima dată, „COMIC 7 B” va include și două spectacole jucate în aer liber: „Romeo și Julieta” și „Îmblânzirea scorpiei”, de William Shakespeare, ce se vor desfășura în parcul Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”, cu montări spectaculoase și costume elizabethane de excepție.

Competiția oficială a festivalului începe duminică, 10 septembrie, ora 18.00, cu Gala de deschidere, urmată de avanpremiera națională a spectacolului „Bărbați care salvează femei”, producător Teatrul de Artă București. Distribuția: Doina Antochi, Emanuel Bighe, Ioana Barbu, Eduard Adam.

„COMIC 7 B” aduce pe scenă spectacole complexe, pe texte de autori celebri sau în adaptări speciale, ce abordează subiecte de mare impact: dinamica relațiilor sociale de putere, violența domestică împotriva femeii, dizabilitatea și percepția societății asupra acestui lucru, sănătatea mintală, iubirea și ura, balanța de putere între cele două sexe, seducția și pasiunea necontrolată, uneltirile cu iz medieval și așa mai departe, toate, unite de firul roșu al dorinței de a oferi spectatorilor experiențe teatrale memorabile.

Festivalul Internațional de Teatru Independent „COMIC 7 B” este un eveniment unic în peisajul cultural buzoian și regional, fiind dedicat exclusiv teatrului independent. Festivalul a devenit o tradiție anuală și aduce la Buzău actori consacrați și debutanți, din România și din străinătate, în spectacole de calitate.

Biletele se pot cumpăra de pe www.mystage.ro și la numărul de telefon 0723429264, iar prețul unui bilet este de 50 de lei. Spectacolele se vor juca la sala Teatrului „George Ciprian” și în aer liber, în parcul Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”.

Programul complet al festivalului se găsește pe site-urile https://biaf.ro și www.comic7b.ro, pe paginile de Facebook Comic 7 B – Festival de teatru și Buzau International Arts Festival, precum și pe Instagram.

Buzău International Arts Festival, un festival multidisciplinar

COMIC 7 B este parte a Buzău International Arts Festival, un festival multidisciplinar, care se desfășoară între 20 august și 17 septembrie 2023. BIAF aduce în fața publicului evenimente reprezentând aproape toate artele: teatru, film, muzică, dans, fotografie, sculptură, literatură și arte plastice. Obiectivul festivalului este să susțină cultura și arta independentă în Buzău și să ofere publicului buzoian și din județele adiacente, o experiență artistică bogată și diversă.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația „Bulevardul Culturii”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Printre partenerii  din acest an ai festivalului se numără: Consiliul Județean Buzău, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Muzeul Județean Buzău și Cărturești.

Festivalul are și sponsori numeroși între care amintim: Carrefour, Zahăr Mărgăritar, Winmarkt, ElcarGid, TBI Bank, Best Seller Auto, BCR, Eximprod Grup, Camera Notarilor Publici Ploiești, Birou Notarial Vasile Victor și Asociații, Lucsor, LeBig Supermarket.

Articole similare