Actualitate

Începe a doua sesiune a Bacalaureatului

Lucrările vor fi corectate digitalizat

Miercuri, 16 august, încep probele scrise de la examenul național de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, potrivit calendarului oficial. Săptămâna trecută a avut loc echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, la examenul național de Bacalaureat 2023, pentru sesiunea august-septembrie.

Prima probă scrisă este cea la Limba și literatura română, apoi joi, 17 august, este organizată proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Proba la alegere a profilului și specializării este programată pe 18 august, iar proba la Limba maternă pe 21 august. Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 august, conform calendarului, până la ora 12.00.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2023:

  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00);
  • 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor;
  • 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Ce presupune corectarea digitalizată

În  premieră, la această sesiune de examen lucrările vor fi evaluate digitalizat. Lucrările vor fi rezolvate de elevi pe hârtie, ca până acum, iar ulterior acestea vor fi scanate de profesori în fața candidaților. După ce sunt scanate, lucrările sunt transmise pe o platformă în sistem securizat către evaluatori. Aceștia nu se cunosc între ei, nu vor mai corecta la aceeași masă și astfel este de așteptat ca relevanța notelor să înregistreze un plus. Lucrările elevilor vor fi repartizate către profesori din alte județe față de cel unde s-a susținut examenul, scrie adevărul.ro.

Astfel, aceștia nu vor mai avea acea presiune de timp, să stea de la ora 8 la ora 14 într-o sală în centrul de corectură, ci vor primi lucrările anonimizate pentru a fi corectate în format electronic. Dacă diferența de notare dintre cei doi corectori este mai mare de un punct, în cazul corectării digitalizate, lucrarea va fi direcționată automat către alți doi corectori, potrivit secretarului de stat Sorin Ion. „Știți bine că, la evaluarea națională, la diferență de un punct, lucrarea trebuie evaluată de alți doi profesori. Ei bine, platforma identifică lucrurile automat și le repartizează altor doi profesori”, a spus acesta.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker