Administrație

Începe cadastrarea terenurilor la Limpeziș

Primarul comunei Movila Banului, Dorin Romică Moise, anunță că vor începe măsurătorile terenurilor intravilane din satul Limpeziș și, din acest motiv, face apel la cetățeni să faciliteze accesul reprezentanților firmei de cadastru pe proprietăți pentru a-și face treaba.

Totodată, primarul din Movila Banului anunță că etapa cadastrării terenurilor extravilane s-a încheiat, iar proprietarii își pot ridica extrasele de cărți funciare de la sediul primăriei. „Așa cum v-am promis, am bucuria să vă anunț, că la nivelul comunei noastre, toate terenurile extravilane au fost măsurate (cadastrate), iar extrasele de cărți funciare pot fi ridicate, gratuit, de la sediul primăriei.

Începând de la 1 februarie 2023, începe o nouă etapă în înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, și anume, vor începe măsurătorile terenurilor intravilane de pe raza satului Limpeziș. Măsurătorile vor începe cu strada Narciselor și avem rugămintea să facilitați accesul în incinta gospodăriilor dumneavoastră angajaților firmei de cadastru în vederea executării măsurătorilor, aceștia fiind însoțiți de un angajat din cadrul primăriei și să participați la identificarea limitelor imobilelor”, a transmis primarul din Movila Banului.

Pentru cei care au dorit să știe de ce nu se eliberează cartea funciară în original, ci doar un extras, primarul a venit cu mențiunea că extrasul de carte funciară poate fi unul de autentificare, un document care se eliberează numai notarului public cu scopul de a-i servi la autentificarea actelor notariale cu privire la respectivul imobil (cum este cazul vânzării imobilului) sau mai poate fi extrasul de carte funciară pentru informare, document eliberat oricărei persoane fizice interesată de situația juridică a unui anumit imobil.

Articole similare