Politic

Începe balul! Cine-i candidatul PSD la Consiliul Județean?

Președintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a anunțat că luni, 25 martie, va fi decis numele candidatului PSD la funcția de președinte. În discuție, la fel ca  și în urmă cu patru ani, sunt luate numele actualului președinte, Petre Emanoil Neagu, și senatorul Lucian Romașcanu, liderul organizației județene social-democrate.

„Luni vom lua o decizie. E o regulă în partid. În primul rând președintele de organizație trebuie să se hotărască dacă dânsul dorește – în speță este domnul Romașcanu Lucian – dacă dorește să candideze sau nu”, a spus Ciolacu, joia trecută, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă știe dacă actualul președinte al Consiliului Județean dorește să candideze pentru un nou mandat în fruntea instituției, Ciolacu a răspuns: „Presupun că da. Dar eu am discuțiile cu fiecare președinte de organizație. Iertați-mă, așa este democrația. Luni, împreună cu domnul Neagu și cu domnul Romașcanu, și cu domnul Paul Stănescu, secretarul general al partidului, toți patru vom lua o decizie”, a mai anunțat președintele Partidului Social Democrat.

Reamintim  că în vara anului 2020, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pe de o parte, și primarul Constantin Toma, alături de senatorul Lucian Romașcanu, de cealaltă, erau protagoniștii unui scandal declanșat la ședința internă privind finalizarea listei de candidați pentru alegerile locale. Primarul Buzăului a venit cu propunerea ca senatorul Lucian Romașcanu să fie reprezentantul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, fapt care a provocat reacții virulente atât din partea lui Neagu, cât și a mai multor primari din județ. Primul chiar a amenințat că părăsește partidul, iar ședința s-a suspendat. A doua zi, discuțiile au fost reluate după implicarea liderului Ciolacu, votul delegaților înclinând balanța clar în favoarea unei candidaturi din partea lui Petre Emanoil Neagu.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker