Actualitate

Incendiu de vegetație în Scorțoasa

Pompierii militari buzoieni  au intervenit, luni noapte, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza comunei Scorțoasa.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale de primă intervenție și comandă, o autocisternă, două ATV și două microbuze (cu doi ofițeri și 48 subofițeri). În sprijin au intervenit echipe ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău dar și reprezentanți din cadrul SVSU Scorțoasa.

Incendiul s-a manifestar la vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare.

 

Un comentariu

  1. Lipsa educației primare se vede permanent la unii dintre locuitorii din Scorțoasa, comună care an de an este pârjolită de vaste incendii de vegetație care distrug aproape iremediabil habitatele naturale ale multor viețuitoare.Vajnicii, mai bine spus jalnicii crescători de animale dau foc chipurile să creacă iarba verde mai repede, fără să se gândească la gravele consecințe pe termen lung și, culmea, nu-i prinde nicio autoritate a staului niciodată, chiar dacă este de notorietate cine sunt acestia.Tot în acest registru este și problema gunoaielor de pe teritoriul acestei comune, unde te uiți, orice curte, teren viran, drum, izvor, pădure sunt pline de gunoaie, inclusiv în ziona Vulcanilor Norioși-mândria GEOPARCULUI( vai mama lui). Mai nou cu surle și trâmbițe au demarat lucrările la canalizare în Scorțoasa, asta în detrimentul drumului județean 102 F, care după ce că era „vai de el”, acum este și mai afectat, este spart asfaltul, plin de praf și noroi, iar nu în aceste condiții credem că a fost dat avizul de Consiliul Județean Buzău. Credem însă că aceastei autorități îi pică „mănușă” aceste lucrări, având încă motiv să nu mai facă nimic pentru reabilitarea la acest drum.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker