Actualitate

Incendiu de vegetație la marginea Buzăului

În ultimele zile, România se confruntă cu un val de incendii de vegetație uscată, alimentate de lipsa precipitațiilor și de canicula intensă. La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, care au mistuit peste 300 de hectare de teren.

Un astfel de incendiu a izbucnit la marginea municipiului Buzău, în zona bălților AJVPS, la ieșirea spre Brăila. Vegetația uscată și stuful ard intens, provocând o degajare semnificativă de fum, vizibil din mai multe cartiere ale orașului. Pompierii au intervenit prompt cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru a controla flăcările. Conform primelor estimări, incendiul afectează o suprafață de aproximativ 2 hectare.

Autoritățile reamintesc că arderile de vegetație sunt strict interzise și că nerespectarea acestei interdicții se sancționează sever. Pentru persoanele fizice, amenzile variază între 7.500 și 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 50.000 și 100.000 de lei. Pompierii subliniază că, în condiții de caniculă și vânt, focul se poate propaga rapid, provocând distrugeri masive și punând în pericol vieți și proprietăți.

În contextul valului de căldură care afectează întreaga țară, este esențial ca cetățenii să respecte reglementările privind prevenirea incendiilor. Temperaturile ridicate și seceta prelungită fac ca vegetația uscată să fie extrem de inflamabilă, iar incendiile pot izbucni și se pot răspândi foarte rapid. Pompierii recomandă evitarea oricăror activități care implică focul deschis în apropierea zonelor cu vegetație uscată și solicită ca orice incident de acest fel să fie raportat imediat autorităților.

 

Articole similare