Actualitate

Încă o medie de zece după contestații la Evaluare Națională

După contestații, numărul mediilor de zece la Evaluare Națională la Buzău a crescut cu una. Astfel, în dreptul județului Buzău se mai adaugă o medie de zece.  Nota de zece după contestații aparține elevei Alexia Butu a Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret”.

Înainte de contestații, Alexia avea a doua medie la nivel județean .Despre ea, directoarea  Colehiului Național Pedagogic „Spiru Haret”, Cristina Iacob, amintea că o recomandă rezultatele, pentru că este premiată  cu mențiune la Olimpiada Națională de Chimie și calificată  la Olimpiada Națională  de Fizică, precum și la  faza națională a Olimpiadei „Științe pentru Juniori”, competiție ce se va desfășura  în luna august.

„Rezultatele elevilor noștri  la Evaluarea Națională, afirma directoarea Cristina Iacob,  demonstrează  implicarea și  profesionalismul dascălilor, ambiția  și  determinarea elevilor”.

Înainte de contestații, Buzăul avea o singură medie de zece obținută de Ștefania Bălbărău, o elevă de 10 perfect și în clasa a VIII-a.

Per total rezultatele s-au îmbunătățit după contestații. Din totalul de 3.365 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, au fost prezenți 3.133 de elevi, din care, după contestații, 2.197 elevi au obținut medii peste 5.

Astfel, la disciplina Limba și literatura română, rata de promovare a crescut de la 76,13%, la 76,20%, iar la disciplina Matematică, rata de promovare a crescut de la 63,11% la 63,18%.

Articole similare