vineri, 16 aprilie 2021

Incendiu de proporții în zona localității Coca Antimirești stins după cinci ore de intervenție a pompierilor militari

În acest week-end, pompierii militari s-au luptat cu flăcările pentru stingerea incendiilor pe o suprafață de 73 de hectare de vegetație uscată pe raza localităților Năeni, Potârnichești, Coca Antimirești, Pănătău, Fințești, Săhăteni, Pleșcoi, Băbeni, Jgheab, Cândești, Bozioru, Nenciu și Bădila.

„ În acest week-end, pompierii buzoieni au gestionat diverse misiuni și situații, cele mai ample fiind incendiile ce s-au manifestat la locuințe și vegetație uscată, și au necesitat eforturi sporite din partea salvatorilor, în unele cazuri deplasându-se la de la o intervenție la alta fără a se întoarce la bază”, a transmis Biroul de Presă al ISU Buzău.

Una dintre cele mai ample intervenții din acest week-end a pompierilor buzoieni s-a desfășurat în data de 05martie, începând cu ora 13:06, când un echipaj de salvatori din cadrul Punctului de Lucru Beceni s-a deplasat în localitatea Coca Antimirești, unde a fost anunțat un incendiu la vegetație uscată.

Ajunși la fața locului pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune din cauza vântului puternic, drept pentru care intervenția a fost suplimentată cu forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, în total participând la intervenție trei autospeciale, 1 ATV, 12 subofițeri, 1 ofițer și personal din cadrul SVSU Vintilă Vodă.

După aproximativ  cinci ore de luptă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul ce distrus în urma lui aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, și 200 de metri de cabluri electrice. Ulterior finalizării intervenției a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind acțiunea unor persoane iresponsabile.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate reamintim că incendierea vegetației uscate se poate face numai după obținerea acordului Agenției pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc din partea autorităților locale.

Aceste incendii au consecințe grave asupra comunităților, ne pot pune în pericol viața, bunurile sau proprietățile.

În perioada 5- 8 martie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat un număr de 94 de evenimente, dintre care 17 misiuni de stingere a incendiilor, 42 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și/sau transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și o intervenție la un accident rutier. La acestea s-au adăugat și alte 34  de misiuni specifice domeniului de activitate.

 

loading...