Actualitate

Incendiile de vegetație, o problemă pentru autorități! Pompierii s-au luptat cu focul în weekend pe zeci de hectare de pe raza a 12 localități buzoiene

Final de săptămână încărcat pentru pompierii buzoieni. În weekend, pompierii buzoieni s-au confruntat cu un val de incendii ce s-au manifestat la vegetatie uscată, ce a presupus o desfasurare amplă de forțe si mijloace, efort sporit din partea acestora și multe ore de luptă cu focul.

Pe  parcursul ultimelor 3 zile, I.S.U. Buzău a intervenit pentru lichidarea a 14 incendii izbucnite la vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, acțiunile de stingere fiind dificile și îngreunate de vântul puternic ce s-a manifestat pe toata durata weekendului, alimentând  flăcările și facilitând propagarea acestora.

În total, cele 14 incendii s-au manifestat pe o suprafață de peste 200 de hectare, pe raza localităților C.A. Rosetti, Mitropolia, Nișcov, Vernești, Cojanu, Policiori, Aldeni, Calvini, Scorțoasa, Beceni, Grebănu și Niculești.

Reamintim cetățenilor să țină cont de măsurile preventive pentru a evita pierderea de vieti, proprietăți și bunuri. Pe această cale, aducem la cunoştinţă faptul că arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale.

În ceea ce priveşte arderea resturilor vegetale în gospodăriile cetăţeneşti, se poate efectua doar cu respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:

  • efectuarea arderii în condiţii meteorologice fără vânt;
  • colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
  • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  • curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
  • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  • supravegherea permanentă a arderii;
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
  • interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor„, precizează reprezentanții ISU Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker