Sport

Încă o lovitură marca Antonio Stoian

Nir Bardea, adus la Sepsi de buzoian

Jucători necunoscuți, fără cărți impresionante de vizită, dar care au confirmat constant la nivelul Superligii. Este rețeta pe care o aplică buzoianul Antonio „Pufi” Stoian, om de fotbal care i-a adus în fotbalul românesc pe Mevlja, Ofosu, Palici, Meleke sau Puljic.

Cea mai recentă „găselniță” a buzoianului este Nir Bardea, un stopper israelian care are și pașaport românesc. Ultima oară la FK Sabail, fundașul central a semnat pe doi ani cu Sepsi Sf. Gheorghe, formație care anul trecut a jucat în cupele europene.

Cotat la 450.000 de euro pe Transfermarkt, Nir Bardea a jucat 27 de meciuri în campionatul din Azerbaidjan în sezonul trecut, a marcat două goluri și a dat un assist.

Stoperul de 1,89 metri înălțime are și cetățenie română, dar a jucat la naționala de tineret a Israelului, unde a bifat patru apariții. Ashod și Honved Budapesta sunt cele mai importante repere din cariera fotbalistului israelian. Cei de la Sepsi au confirmat transferul pe pagina de instagram: „Sepsi OSK a continuat campania de transferuri: clubul nostru a ajuns la un acord şi cu fundașul Nir Bardea (în vârstă de 28 de ani), care ultima dată a jucat la FK Sabail (Azerbaidjan), dar a mai evoluat în carieră, printre altele, și la Maccabi Bnei Reineh (Israel) sau Honvéd (Ungaria). Jucătorul cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, a semnat un contract pe doi ani cu clubul nostru. Îi urăm mult succes lui Nir alături de Sepsi OSK!”, a transmis Sepsi pe contul oficial al clubului. Cel mai bun fotbalist pe care l-a transferat Antonio Stoian în România a fost slovenul Miha Mevlja, om care venea la Dinamo tot din Israel, de la Ihud Bnei. Stoperul a evoluat doar un an în întrecerea internă, mutându-se repede la Rostov, acolo de unde era cumpărat de Zenit, club care evolua constant în Champions League.

Articole similare