ActualitateCultură

Încă două filme la Cineparcul filmelor de festival

Cineparcul filmelor de festival prezintă în această seară de la 19.30 în Amfiteatrul Tineretului, drama „cuibul, în regia lui Sean Durkin. Filmul relatează povestea lui Rory (Jude Law), un englez venit să dea lovitura ca agent de bursă în America, unde e căsătorit cu americana Allison (Carrie Coon), instructoare de călărie, cu care are doi copii – o fată adolescentă, Sam (Oona Roche), dintr-o altă relaţie a femeii, şi un băiat al lor, Ben (Charlie Shotwell).

Evident, fericirea asta e doar de suprafaţă, deşi, în afara rutinei, mai există totuşi şi ceva pasiune în relaţia lor. Iar problemele încep să îşi arate colţii atunci când aventurosul Rory îi spune soţiei că s-a cam săturat de America adoptivă (înţelegem că la fel pare să îi se fi plâns şi despre ţara natală înainte să se mute la New York) şi îi propune să o ia de la capăt în Anglia. Zis şi făcut.

Visul englezesc nu se dovedeşte atât de uşor de împlinit, mai ales când închiriezi un conac vechi, somptuos şi înfricoşător, în afara Londrei, pe care ţi-ai cheltuit toate economiile, iar marea afacere la care sperai întârzie să apară. În plus, copiii şi soţia, obişnuiţi cu stilul de viaţă american, trebuie să facă faţă rigidităţii cutumelor unei societăţi care ţine la protocol.

În parcul Crâng  va rula tot de la ora 19.30,  filmul „Eliberează-l pe Guy”, o comedie în regia lui Shawn Reynolds. Filmul  are un mesaj pozitiv. Guy este eroul principal al filmului Free Guy. El este casier bancar și duce o viață simplă și bine programată petrecând mult timp cu prietenul său Buddy, agent de securitate la aceeași bancă. Într-o zi are loc un eveniment care îl face să devieze de la rutina sa. Guy va realiza că el este de fapt un personaj într-un joc violent numit Free City. Filmul are o acțiune cu accente SF și comice, o poveste de dragoste și o metaforă despre evadarea din rutină, despre spargerea barierelor impuse de alții, despre asumarea unui rol nou.

Articole similare