Economic

 În iunie, de la „Șomaj” se fac plăți pentru 14.000 de buzoieni care au avut luna trecută contractele de muncă suspendate

Se încheie și plata șomajului tehnic pentru luna mai. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă va face plăți în iunie  pentru 14.000 de buzoieni care s-au aflat în mai în șomaj tehnic. „Săptămâna aceasta vom termina plata șomajului tehnic. Ne apropiem de o cifrele lunii trecute. Pentru luna mai, plățile efectuate în luna iunie  pentru circa 1750 de firme, cu 14.000 de persoane în șomaj tehnic, ne vor duce undeva în jur de 21-22 milioane lei, adică aproximativ 5 milioane euro”, apreciază directorul AJOFM , Ionel Tociu.

Din fericire, criza economică provocată de pandemie nu a mărit numărul şomerilor aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău, pentru cele 14.000 de persoane contractele de muncă fiind doar suspendate în luna mai. Ionel Tociu, directorul instituţiei explică faptul că rata şomajului a rămas constantă în ultimele luni , iar în prezent judeţul numără aproximativ acelaşi număr de persoane aflate într-o formă de evidenţă şi plată, ceea ce a făcut ca la  Buzău să se afle în șomaj 11.700 de şomeri dintre care doar 1500 sunt indemnizaţi, restul, spune Ionel Tociu, directorul AJOFM, fiind  beneficiari ai venitului minim garantat.

Articole similare