Sport

Iată ce pot face trei schimbări dibace!

Gloria, remontadă la Dej după 0-2 la pauză

Gloria aduce în acest început de sezon cu un copil plin de potențial, dar căruia îi place să se lase pe tânjală și trebuie trezit din când în când la realitate cu o scatoalcă. Meciul de la Dej n-a ieșit din acest tipar, trupa lui Prepeliță încasând două goluri de la o echipă a cărei medie de vârstă a fost 23 de ani. Apărarea a comis-o grav la primul gol, Adrian Pop reușind să reia în plasă incedibil, deși era înconjurat de un mănunchi de apărători. Cu cinci minute înainte de pauză, fanii buzoieni se frecau la ochi din fața televizoarelor, întrucât Piftor majora diferența, în favoarea gazdelor.

Din fericire, clișeul a fost validat măcar de data aceasta. În sensul că pauza chiar a fost un sfetnic bun pentru fotba-
liștii Gloriei. Iar Prepeliță inspirat la schimbări. Chiar din minutul 46 au intrat Vali Dumitrache și Marko Pervan, oameni care au dar un pic de zvâc ofensivei buzoiene. Cel care a făcut diferența, dând semnalul revenirii, a fost Șerban, aruncat și el în luptă în minutul 53. Fix zece minute mai târziu, mijlocașul venit de la FC Argeș lansa o torpilă de la 25 de metri, stingându-i lumina lui Rareș Pop, portarul celor de la Dej. La rându-i, Vali Dumitrache egala cu opt minute înainte de final, semn că tehnicianul Gloriei „a nimerit bine” schimbările. Culmea, golul de 3-2 a fost înscris de Radic, și el intrat în minutul 77. Pervan, fotbalist intrat de asemenea după pauză, a pus cireașa pe tort, semnând golul de 4 la 2.

Până la urmă, trei puncte sunt trei puncte, iar celor de la Gloria li se iartă, din nou, erorile din prima repriză. Totuși, apărarea subțire din prima repriză trebuie să constituie un semnal de alarmă, pentru conducerea tehnică.

Victoria de sâmbătă a fost prima în deplasare din campionat, pentru Gloria, după câteva luni bune. Ultimul succes „afară” fusese consemnat, culmea, tot la Dej, 3 la 2, pe 12 noiembrie 2022!

  • GLORIA: Alexandru Greab – Sergiu Pîrvulescu, Kamil Wiktorski, Alin Dobrosavlevici, Ionuţ Nadolu, Antonio Georgiev (53’ Ionuţ Şerban), Diogo Izata (77’ Andreas Mihaiu), Matei Tănasă, Viktor Angelov (46’ Marko Pervan), Cristian Dumitru (46’ Valentin Dumitrache), Adi Chică-Roşă (77’ Dominik Radic).
  • Rezerve neutilizate: Norbert Haymamba – Dimitrios Patapis, Robert Sălceanu, Bogdan Brîncoveanu.

După cinci etape, clasamentul e de pus în ramă pentru Gloria, echipă care e pe 2, cu 11 puncte, unul mai puțin decât Șelimbăr. La egalitate cu Buzăul sunt Slobozia lui Adi Mihalcea și Corvinul.

Articole similare