Economic

Iată ce nevoi psihologice are un adult în vârstă

Indiferent că vorbim despre părinții tăi, bunicii tăi sau orice altă persoană în vârstă dragă ție este important să acorzi atenție, nu doar nevoilor fizice dar și nevoilor psihologice ale acestora.

De cele mai multe ori timpul și viața multitasking pe care o avem nu ne permite să ne ocupăm așa cum ne-am dori de cei dragi nouă.

Totuși, nevoile acestora se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, iar dacă nevoile psihologice nu le sunt îndeplinite, acest lucru le poate afecta comportamentul, obiceiurile de somn,  concentrarea, funcțiile cognitive dar și multe alte aspecte ale vieții de zi cu zi. 

Așadar, dacă consideri că nu ai suficient timp pentru a acorda atenția necesară persoanei iubite din viața ta care are o vârstă înaintată, apelează la specialiști precum CasaNur.ro care se vor asigura că părinții sau bunicii tăi vor avea parte de toate aceste lucruri în fiecare zi.

Iată,  așadar care sunt unele dintre principalele nevoi psihologice care trebuie îndeplinite în cazul persoanelor vârstnice.

Conexiunile personale

Persoanele în vârstă au o nevoie de bază în a rămâne conectați cu membrii familiei, cu prietenii sau cu persoane de aceeași vârstă, care au aceleași interese cu ale lor.

Acest lucru le aduce extrem de multe beneficii din punct de vedere psihologic, deoarece aceste conexiuni previn singurătatea, depresia și pot crește stabilitatea emoțională a vârstnicului.

Cu toate că acum există foarte multe modalități prin care ei se pot conecta la cei dragi prin intermediul tehnologiei, totuși ei simt nevoia și de o conectare fizică. 

De asemenea, senorii au nevoia  de a se alătura unor grupuri specifice în care să se simtă primiți valorizați și unde să o poată face activități potrivite vârstei lor. 

Această nevoie vine din faptul că odată ce rolul lor în societate s-a finalizat o dată cu pensionarea, sentimentul de inutilitate poate fi resimțit imediat, iar asta îi poate dezechilibra emoțional.

Așadar este vital ca vârstinicii să își găsească activități de făcut în care să se implice în mod activ și să socializeze în continuare cu alte persoane.

Scop

Așa cum știm, se spune că scopul este cel care ne ajută să mergem mai departe în viață chiar și atunci când situațiile pe care le experimentăm sunt unele dificile.

Cu toate că o persoană a trecut de o anumită vârstă acest lucru nu înseamnă că nu mai pot exista scopuri sau visuri pentru ea.

Atunci când un vârstnic nu mai are niciun scop înseamnă că este dezechilibrat emoțional și are nevoie de anumite activități sau o comunitate prin care să reușească să își exploreze pasiuni noi sau interese noi, care îl pot ajuta să își creeze un scop și să își stabilească anumite obiective personale.

Siguranță 

Nevoia de siguranță este o nevoie pe care orice persoană o are chiar și atunci când este tânăr. Însă aceasta se acutizează pe măsură ce persoană în vârstă poate trece prin anumite afecțiuni sau boli care îl pot face să se simtă mai slab sau nesigur în anumite situații.

Așada,  nevoia de siguranță și securitate este importantă pentru un vârstnic mai ales atunci când locuiește singur. 

Acest lucru implică o atenție deosebită din partea celor dragi care să îl susțină cu diferite elemente care îl pot ajuta să se simtă mai sigur, precum camere de filmat sau utilizarea unui sistem de alertă medicală în cazul anumitor urgențe.

Nevoia de siguranță și securitate poate fi legată și de partea financiară iar anumiți vârstnici se pot simți nesiguri pentru că nu mai reușesc să își gestioneze corect bugetul fapt ce îi dezechilibrează la nivel fizic și psihic.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker