Sport

HC, în sferturile Cupei

Buzoienii au trecut, în deplasare, de CSM Făgăraș

HC Buzău s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după victoria de joi seară, obținută în deplasare, cu CSM Făgăraș, 31 la 29.

Gazdele, echipă care dădea serios de furcă celor de la HC în anul promovării, s-au dovedit a fi, încă o dată, adversare extrem de incomode. Brașovenii s-au ținut scai de Buzău, cu toate că evoluează în prezent în eșalonul secund. „Lupii” au condus mai mereu pe parcursul primei reprize, însă ecartul dintre cele două oponente n-a „sărit” de două goluri. Mai mult, cu două minute înainte de pauză, băieții lui Armanu s-au văzut egalați la 13, pentru ca gazdele să intre în avantaj la cabine, 14 la 13.

Buzăul a început mai bine actul secund, trecând din nou la conducere, dar nereușind să se desprindă. Făgărașul a egalat în cinci rânduri, dând impresia că poate răsturna pronosticurile. Ultimele trei minute au fost decisive, cu HC fructificând plusul de valoare și de experiență. La 29 egal, Anton a înscris de două ori, consfințind o victorie muncită, obținută mult mai greu decât era anticipat. La final, 31 la 29 iar „Lupii” se califică în sferturile Cupei.

Ultima partidă a optimilor, cea dintre  Poli Iași și Potaissa Turda, s-a disputat după încheirea ediției.

Iată rezultatele consemnate în celelalte șase partide disputate:

  • Poli Timișoara 28 – 39 Dinamo București
  • Steaua 27 – 28 CSM Constanța
  • CSU Suceava 29 – 27 CSM Focșani
  • Universitatea Craiova 38 – 36 CSU Târgu Jiu
  • CSM București 33 – 24 CSM Vaslui
  • Unirea Sânnicolau Mare 30 – 37  Minaur Baia Mare

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker