vineri, 23 octombrie 2020

HC Buzău, locul 7 după primele trei etape din Liga Națională. Următorul turneu, tot la Sf. Gheorghe

Șase puncte din nouă posibile și locul 7 în clasament după primele trei etape ale Ligii Naționale, disputate sub forma unui turneu la Sf. Gheorghe, reprezintă un bilanț pe care nici cei mai optimiști suporteri ai lui HC Buzău nu l-au luat, poate, în calcul.

Băieții lui Pero Miloșevic au învins două echipe din Top 8 în sezoanele trecute, Dunărea Călărași și Politehnica Timișoara, și au cedat în fața lui Minaur Baia Mare, după un meci în care buzoienii au simțit din nou efectele unui arbitraj ostil.

,,Ne dorim să obținem o victorie, orice va fi peste îl vom considera un bonus”, spunea, înaintea turneului, președintele clubului, Georgian Băducu. Noua filosofie impusă echipei de vulcanicul Pero Milosevic și transferurile de calitate realizate în vară – Babasafari, Renaud-David, Milosevic, Esteki, Hossu și Pelidija (ultimul nu a apucat să debuteze încă) au transformat-o pe HC Buzău într-una din revelațiile acestui prim turneu al Ligii Naționale. Într-un campionat mai greu ca niciodată, cu patru echipe care vor retrograda la sfârșitul sezonului, acest start poate conta enorm.

Rezultate:

 • HC Buzău – Dunărea Călărași 21-20 (10-8)
 • HC Buzău – Minaur Baia Mare 23-25 (11-8)
 • HC Buzău – Politehnica Timișoara 28-22 (10-9)

LOT HC BUZĂU: Mohsen Babasafari, Bogdan Manole – Shahoo Nosrati, Zamfir Dumitrana, Robert Gheorghe, George Scarlat, Liviu Mironescu, Florin Chircă, George Roșca, Andrei Bejinariu, Leo Renaud-David, Călin Hossu, Allahkaram Esteki, Vuk Milosevic, George Alexandru, Marius Anton. ANTRENOR: PERO MILOSEVIC

Leo Renaud-David, golgeterul echipei la Sf. Gheorghe

Cu o evoluție senzațională în primul meci al turneului, cel cu Dunărea Călărași, în care a marcat 9 goluri, Leo Renaud-David a fost desemnat jucătorul primei etape din Liga Națională. Francezul transferat de la Bidasoa a fost unul din golgeterii formației spaniole în Liga Campionilor, iar eficacitatea și-a păstrat-o și la Buzău, fiind, cu 20 reușite în cele trei meciuri, principalul marcator al echipei la Sf. Gheorghe. Iranianul Allahkaram Esteki și Zamfir Dumitrana au marcat câte 11 goluri, celelalte reușite fiind semnate de Vuk Milosevic și Liviu Mironescu, câte 9, Andrei Bejinariu (7), Shahoo Nosrati (3), Călin Hossu (2) și Mohsen Babasafari. Primul în clasamentul golgeterilor Ligii Naționale după trei etape este Radislav Lakovic (CSM Botoșani), cu 26 de goluri.

Clasament

 1. CONSTANȚA 9 p.
 2. CSM București 9 p.
 3. Dinamo 9 p.
 4. Baia Mare 9 p.
 5. Steaua 7 p.
 6. Turda 6 p.
 7. HC Buzău 6 p.
 8. Timișoara 3 p.
 9. Călărași 3 p.
 10. CSM Focșani 3 p.
 11. CSM Bacău 3 p.
 12. CSM Făgăraș 3 p.

13.CSU Suceava 1 p.

 1. CSM Reșița 0 p.
 2. CSM Vaslui 0 p.
 3. CSM Botoșani 0 p.

Șase etape în următorul turneu!

După o pauză de trei săptămâni, Liga Națională se va relua cu un al doilea turneu de sală, programat tot la Sf. Gheorghe. Întins pe durata șapte zile, va programa șase etape, cu o pauză de o zi după fiecare două runde. În acest al doilea turneu, handbaliștii buzoieni vor avea parte de confruntarea-șoc cu Dinamo, dar și de un alt duel de foc, cu Potaissa Turda. Steaua este un alt oponent de calibru, în timp ce Suceava, Vaslui și Făgăraș, în condițiile actuale, sunt adversari cu care Buzăul se va bate cu șanse mari de victorie.

TURNEU 2, LIGA NAȚIONALĂ, 4-11 octombrie, Sf. Gheorghe:

 • 4 octombrie, Etapa a 4-a: HC Buzău – Steaua București
 • 5 octombrie, Etapa a 5-a: HC Buzău – CSM Făgăraș
 • 7 octombrie, Etapa a 6-a: HC Buzău – Dinamo București
 • 8 octombrie, Etapa a 7-a: HC Buzău – CSU Suceava
 • 10 octombrie, Etapa a 8-a: HC Buzău – Potaissa Turda
 • 11 octombrie, Etapa a 9-a: HC Buzău – CSM Vaslui

loading...
error: Content is protected !!