Educație

Hasdeianul David Andrei Vlad, locul I la Biologie la concursul național Science On

David Andrei Vlad, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „B.P.Hasdeu” la profilul Biologie-Chimie, a obținut locul întâi la Biologie la faza națională a concursului de științe exacte Science On.

Dat fiind că, nici în acest an, Ministerul Educației nu și-a asumat organizarea olimpiadelor școlare, aceste concursuri tradiționale au fost organizate de diverse foruri științifice, cum ar fi Societatea de Științe Matematice. Science On a fost organizat în sistem online de un grup de foști olimpici internaționali și s-a desfășurat pe secțiunile Matematică, Fizică, Astronomie, Chimie, Informatică, Biologie și Științele Pământului.

David Andrei Vlad, pregătit acum la Biologie de profesorul Cătălin Mihălcescu, nu este la prima performanță. În clasa a VI-a a obținut locul I la Concursul Național „George Emil Palade”, iar în clasa a VII-a primul loc la Olimpiada Națională de Biologie.

Tot în clasele a VI-a și a VII-a, el a obținut medalii de argint oferite de Societatea Română de Fizică la fazele naționale ale olimpiadei de profil, după ce s-a clasat pe primul loc la fazele județene din anii respectivi.

Articole similare

error: Continut protejat!!