miercuri, 20 ianuarie 2021

Handbalistele, primele care reiau competiţiile în noul an. Primul meci din 2021, de foc!

Federaţia Română de Handbal a decis ca Liga Naţională feminină să se reia mai devreme decât era stabilit iniţial, la mijlocul săptămânii viitoare, în perioada 12 – 13 ianuarie, şi nu la sfârşitul lunii. Şase etape s-au scurs din primul eşalon handbalistic feminin, etape în care Gloria Buzău s-a aflat “în grafic”, contabilizând cinci victorii şi o înfrângere, parcurs care a propulsat echipa antrenată de Ovidiu Mihăi­lă pe locul 4, la doar trei puncte de liderul cu punctaj maxim al clasamentului, CSM Bucureşti. Liga Naţională se reia, aşadar, cu etapa a 7-a, programată tot sub formă de turneu, în Sala Sporturilor ,,Dumitru Popescu-Colibaşi” din Braşov, timp de două zile, 12-13 ianuarie. În primul meci al noului an, fetele lui Mihăilă au parte de o confruntare-şoc cu campioana ultimelor două ediţii (cu precizarea că, în 2020, titlul nu s-a acordat oficial), SCM Rm. Vâlcea. Super-duelul dintre buzoience şi vâlcence este programat miercuri, 13 ianuarie, de la ora 16.00 şi va fi transmis în direct pe TVR 2.

Chişineu-Criş s-a retras

Din păcate, Liga Naţională feminină se va relua cu o echipă mai puţin la start. Nou promovată toamna trecută, Crişul Chişineu-Criş nu a rezistat decât şase etape, timp în care a suferit tot atâtea înfrângeri şi ocupa ultima poziţie în ierarhie. Gruparea arădeană a luat această decizie la finalul anului trecut, după ce autorităţile locale anunţaseră că nu mai pot sprijini financiar echipa. Prin retragerea Crişului Chişineu-Criş, din Liga Naţională vor mai re­trograda direct doar trei echipe la finalul actualului sezon. Toate partidele pe care formaţia arădeană le mai avea de jucat vor fi câştigate de adversare la ,,masa verde”, cu 10-0.

Alte două etape, la sfârşitul lunii

Rămasă în urmă după întreruperea de la jumă­tatea lunii noiembrie, datorată participării ­Naţio­nalei la Campionatele Europene din Danemarca, Liga Naţională feminină se grăbeşte să recupereze terenul pierdut. Alte două etape, a 8-a şi a 9-a au fost programate la sfârşitul lunii, pe 29-31 ianuarie, tot sub formă de turneu, ­Fe­deraţia urmând să ajunţe gazda în perioada viitoare. Pentru Gloria va fi un program destul de lejer, cu două confruntări împotriva nou-promovatelor Activ Ploieşti şi CSM Galaţi.

Liga Naţională, Etapa a 7-a, 12-13 ianuarie, Braşov

Marţi, 12 ianuarie:

• ora 13.15: Activ Ploieşti – Dacia Mioveni

• ora 16.00: Rapid Bucureşti – CSU Cluj Napoca

• ora 18.45: CSM Slatina – Măgura Cisnădie

Miercuri, 13 ianuarie:

• ora 10.30: HC Zalău – SCM Craiova

• ora 13.15: Gloria Bistriţa – Dunărea Brăila

• ora 16.00: Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea (TVR 2)

• ora 18.30: Minaur Baia Mare – CSM Bucureşti

CSM Galaţi – Crişul Chişineu-Criş 10-0 (la ,,masa verde”)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!