sâmbătă, 04 iulie 2020

Handbalistele Gloriei, instrucție cu Craiova!

• SCM Gloria Buzău – SCM Craiova 23-18 (13-7)

Eșecul drastic din Capitală, cu CSM București, este deja istorie! Handbalistele Gloriei au obținut miercuri seară, la Sala Sporturilor, a doua victorie a sezonului, în jocul disputat în cadrul etapei a 3-a a Ligii Florilor cu SCM Craiova, la capătul unei partide în care au condus în permanență. Pusă în gardă de forma echipei craiovene, cu un start excelent de sezon, formația buzoiană a căutat să înceapă bine jocul.

Cu elevele lui Ovidiu Mihăilă tot timpul la conducere pe tabelă, fără un avans prea consistent însă, primele 20 de minute au fost oarecum echilibrate. Având-o din nou în poartă pe austriaca Petra Blazek în zi de grație, Gloria s-a desprins decisiv în ultimele 10 minute, iar la pauză diferența a fost cât se poate de concludentă: 13-7!

Nivelul a rămas la fel de ridicat și în partea secundă, cu inspirație în atac și rigoare în defensivă, Craiovei fiindu-i imposibil să se apropie de buzoience.

Finalul a fost lipsit de griji și a stabilit o victorie cu 23-18, care a urcat Gloria pe locul 4, la 3 puncte de lidera Corona Brașov și, posibil, de SCM Rm. Vâlcea, care a încheiat etapa aseară, cu Măgura Cisnădie.

Marcatoare SCM Gloria: Maria Gavrilă – 5 goluri, Ana Maria Simion, Dana Rotaru, Raluca Petruș, Ana Maria Popa-Iuganu – câte 3 goluri, Alina Ilie – 2 goluri, Alexandra Subțirică, Andreea Taivan, Andreea Mărginean, Oana Apetrei – câte 1 gol.

Sâmbătă, de la ora 12,30, la Rapid București

Gloria are șansa altor 3 puncte sâmbătă, în următoarea etapă, a 4-a, din Liga Florilor. Jucătoarele lui Ovidiu Mihăilă și Romeo Ilie întâlnesc, de la ora 12,30, în Sala Rapid din Capitală, ultima clasată, Ra­pid București, nou-promovată și fără niciun punct după primele trei etape.

Liga Națională, Etapa a 3-a, rezultate:

• Gloria Bistrița – Corona Brașov: 19-24
• HC Zalău – Rapid București: 26-20
• SCM Gloria Buzău – SCM Craiova: 23-18
• Minaur Baia Mare – CSM București: 24-30
• HCM Slobozia – CSU Cluj Napoca: 21-18
• Dunărea Brăila – CSM Slatina: 34-21
• SCM Rm. Vâlcea – Mă­gura Cisnădie – s-a disputat aseară

loading...
error: Content is protected !!