joi, 04 iunie 2020

Handbalistele Gloriei, final liniștit de sezon

• CSM Galați – SCM Gloria Buzău 23-25

Handbalistele Gloriei au scăpat de orice fel de emoție în acest final de sezon. Victoria de poveste obținută la Sala Sporturilor împotriva lui CSM București a fost completată, duminică, în penultima etapă a campionatului, de o alta în deplasarea de la Galați, cu CSM, formație deja retrogradată din eșa­lonul de elită.

Cu obiectivul ca și îndeplinit, elevele lui Romeo Ilie au intrat mai relaxate pe teren, iar echipa gazdă, la ultimul meci în Liga Națională în fața propriilor suporteri, a dorit să-și ia rămas bun cu o victorie de palmares. Pe acest fond, gălățencele au avut un start furibund de partidă, ajungând să conducă, la jumătatea primei reprize, cu 8-2! A fost momentul în care Gloria s-a trezit, parcă, dintr-un vis urât și, într-un interval de 6 minute, a reușit să egaleze la 9.

Și la pauză s-a intrat tot la egalitate, 12-12. În partea a doua a dominat aceeași notă de echilibru, însă buzoiencele au reușit să se ­des­prindă într-un final și să se impună cu 25-23, scăpând definitiv de orice griji. Meci de vacanță, duminică, la Sala Sporturilor, în ultima etapă a sezonului, împotriva Du­nării Brăila. Altfel, în Liga Națională, cu o etapă înainte de finalul sezonului, SCM Rm.  Vâlcea a devenit noua campioană a României, CSM Galați a retrogradat în liga secundă, în timp ce CSM Slatina și CSU Cluj Napoca vor disputa barajul de rămânere în primul eșalon cu învinsele de la turneul final al Diviziei A. Singurele necunoscute rămase de aflat în ultima etapă sunt participantele în cupele europene.

Marcatoare SCM Gloria: Ana Maria Simion – 6 goluri, Alina Ilie – 6 goluri, Carmen Stoleru – 3 goluri, Cristina Nan – 3 goluri, Laura Leahu – 3 goluri, Alexandra Subțirică – 2 goluri, Cristiana Ciuplea – 1 gol, Dziana Ilyina – 1 gol

Liga Națională, Etapa a 25-a, rezultate:

HC Zalău – Minaur Baia Mare 33-28

Dunărea Brăila – Gloria Bistrița 23-22

CSM București – SCM Craiova 26-20

SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina 29-26

Măgura Cisnădie – Corona Brașov 29-24

CSM Galați – SCM Gloria Buzău 23-25

CSU Cluj Napoca a stat

Clasament

 1. SCM Rm. Vâlcea 66 p.
 2. CSM București 63 p.
 3. Bistrița 39 p.
 4. Cisnădie 38 p.
 5. Corona 37 p.
 6. SCM Craiova 36 p.
 7. HC Zalău 33 p.
 8. SCM GLORIA 30 p.
 9. Brăila 29 p.
 10. Baia Mare 28 p.
 11. CSM Slatina 26 p.
 12. Cluj Napoca 12 p.
 13. CSM Galați 5 p.

loading...
error: Content is protected !!