marți, 22 septembrie 2020

Guvernul PNL a început distribuirea ajutoarelor pentru persoanele cu venituri reduse

Guvernul PNL a început distribuirea de ajutoare finanțate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate din teritoriu.

Prefectura Buzău a finalizat inventarierea tuturor persoanelor din județ care se încadrează în criteriile stabilite pentru primirea de ajutoare europene.

Peste 46.000 de buzoieni – șomeri, persoane cu handicap grav și accentuat, pensionari cu venituri mici și veterani de război – primesc și anul acesta alimente printr-un program finanțat de Uniunea Europeană. Distribuirea ajutoarelor, care constau în pachete de igienă și pachete alimentare,  a început prin intermediul reprezentan­ților Guvernului în teritoriu, care s-au mobilizat pentru ca produsele să ajungă rapid la beneficiari.

Ajutoarele sunt finanțate de Uniunea Europeană, fiind achiziționate de la producători din România  și constau, ca și până acum, în produse alimentare de bază. Beneficiarii vor primi pachete care conțin ulei, făină, zahăr, conserve de carne și pate de ficat. Un pachet de ajutor alimentar este aproape dublu față de anul trecut, având o greutate de aproximativ 22 kilograme, cu zece tipuri de produse ­alimentare de bază. Anul acesta beneficiarii primesc și un pachet de igienă care conține șampoane, săpun și detergenți, greutatea lui fiind de aproape 5 kg.

Text asumat de Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Buzău

loading...
error: Content is protected !!